KRAVSTOR: Kylian Mbappé hadde en smørbrødliste med krav da han forhandlet med PSG.
KRAVSTOR: Kylian Mbappé hadde en smørbrødliste med krav da han forhandlet med PSG. Foto: Alessandro Bianchi

Mbappé krevde at PSG hadde privatfly tilgjengelig for ham 50 timer i året

Det takket den franske storklubben nei til. Men PSG betaler superstjernens personlige hjelpere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld smalt de første bombene i en ny bølge av avsløringer etter at journalister i 14 land har sett gjennom millioner av lekkede dokumenter fra internasjonal fotball.

En av tingene som kom frem er at 16 storklubber, som Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea og Liverpool, vurderer å bryte løs og danne en egen superliga.

Også detaljer rundt en rekke spilleres kontrakter er gjort offentlig.

Onsdag skriver Der Spiegel at Kylian Mbappé kom med flere spesielle krav for å skrive under for PSG. En av klausulene var at klubben skulle ha et privatfly tilgjengelig for ham 50 timer i året. Det nektet PSG å gå med på.

Mbappé kan trøste seg med at han fikk gjennomslag for en lang rekke andre krav. Blant annet må PSG betale knapt 300 000 kroner i måneden slik at Mbappé kan lønne privatsjåfør, livvakt og vaktmester.

Familien til Mbappé var bekymret for at PSG skulle bli tatt for brudd på Financial Fair Play-reglene. Familien ville derfor at den franske storklubben skulle kompensere Mbappé med en viss sum dersom laget ble utestengt fra Champions League. I kontrakten kommer det også frem at Mbappé-klanen ville at faren Wilfrid skulle ha tilgang til PSGs treningsanlegg og mulighet til å gjennomføre ekstraøkter med sønnen.

Ifølge Spiegel var Mbappé nær ved å signere for Real Madrid etter supersesongen i Monaco i 2016/17. Real Madrid ville betale 1,7 milliarder kroner for Mbappé, men pappa Mbappé var bekymret for konkurransen sønnen ville få i den spanske storklubben, som på det tidspunktet hadde Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo i stallen.

I august 2017 bestemte Mbappé seg for å gå til PSG, som var villige til å legge samme sum som Real Madrid på bordet. Pappa Mbappé var forhandlingsleder når lønnen skulle diskuteres. Kravet var 48 millioner kroner i sign-on-fee og 480 millioner kroner netto over fem år. PSG sa ja.

En av flere spesielle ting i overgangen var at Monaco skulle låne ut Mbappé til PSG den første sesongen - kostnadsfritt.

En annen spesiell detalj er at superagenten Jorge Mendes, som blant annet er Cristiano Ronaldos agent, ut av ingenting fikk 70 millioner kroner i kjølvannet av overgangen. Mendes hadde ingenting med Mbappé å gjøre. Likevel la Monacos juridiske sjefsrådgiver Daniel Bique til et ekstra navn på kontrakten som ble underskrevet klokken 07.52 den 31. august 2017.

Det er uvisst hvorfor Mendes fikk 70 millioner kroner, men den tyske avisen spekulerer i at Mendes fikk pengene som belønning for at han gjennom uttalelser klarte å drive opp prisen på Mbappé.