FARMEN FORTSETTER PÅ TORPEt:

Vidar fikk en hemmelig lapp etter Torpet-tapet

GRUE (TV 2): Etter fire uker med den samme trioen på Torpet, måtte Vidar Johansen (46) forlate dem. På vei ut av 1918 fikk han en hemmelig lapp av de andre.

I søndagens episode av Farmen var det Sølvi Monsen (55) som tapte tvekampen og måtte forlate gården.

Etter tapet ga 55-åringen fra Alta uttrykk for at hun var irritert på seg selv og at det var nervene som tok henne.

Hun ble derfor hoppende glad da programleder Gaute Grøtta Grav fortalte henne at hun får en ny sjanse på Torpet.

På torpet Brauter møtte Sølvi de utslåtte deltakerne Charlie Stuart (32) og Vidar Johansen (46), samt Farmen-legenden Lasse Bergseter (51).

Livet på torpet Brauter kan du følge i TV 2 Sumo-serien «Torpet» i høst.

Tapte konkurransen

I torsdagens episode av Torpet på TV 2 Sumo måtte Sølvi kjempe for sin plass gjennom en konkurranse.

Torpet-trioen, bestående av Lasse, Vidar og Charlie, var enige om at det var Vidar sin tur til å gå i kamp denne gangen. Sølvi valgte på sin side å konkurrere i "spikeren", som går ut på å memorere og treffe tre blinker.

Etter en nervepirrende konkurranse ble det klart at Sølvi var mer treffsikker enn Vidar, og dermed var Farmen-eventyret over for godt for Vidar.

– Jeg er både bitter og glad. Det er surt å gå på en ny smell, men det er godt å tenke på at jeg skal hjem igjen, sier Vidar til TV 2 like etter tapet.

Se intervjuet i videoen i toppen av saken.

BOMMET: Vidar traff ikke blink med sine spikre, men det gjorde Sølvi. Foto: Alex Iversen/TV 2
BOMMET: Vidar traff ikke blink med sine spikre, men det gjorde Sølvi. Foto: Alex Iversen/TV 2

Tungt å ta farvel

Vidar var første Farmen-deltaker som måtte forlate Gjedtjernet gård etter et tvekamp-tap, og han var første nye deltaker inn på Torpet.

Det ble fem uker på torpet Brauter for kjøkkensjefen fra Øyer, og i de siste fire ukene var det kun han, Charlie og Lasse som ble værende på den lille husmannsplassen. De andre deltakerne som kom fra Farmen ønsket å reise hjem fra Torpet.

For Vidar var det tungt å ta avskjed med Charlie og Lasse.

– Vi har nærmet oss hverandre mer og mer, og vi har blitt fryktelig gode kompiser. Vi har snakket om alt mulig, og vi har ikke vært uvenner. Å ta farvel med dem er det verste av alt. Drit i hus og bil og konkurranse, men det var tungt, sier han.

GODE VENNER: Lasse, Charlie og Vidar ble nære venner etter fire uker sammen på Torpet. Foto: Alex Iversen/TV 2
GODE VENNER: Lasse, Charlie og Vidar ble nære venner etter fire uker sammen på Torpet. Foto: Alex Iversen/TV 2

Torpet-twins

I løpet av de fem ukene på Torpet kom Vidar særlig nær Lasse, Farmen-legenden som også var med på TV-programmet for to år siden.

– Det sa klikk mellom oss den første dagen, og vi fant en kjemi med like interesser. Lasse kan være drøy til andre og tøffe seg, men han er ikke den personen som du ser på kamera. Han er en helt annen når du kjenner han, sier Vidar.

Duoen, som ga seg selv kallenavnet Torpet-twins og kledde seg likt inne på Torpet, felte begge en tåre da Vidar måtte reise tilbake til 2018.

– Vi gråt vel litt begge to. Det var ingen god følelse dette, sier Vidar.

– Vi hadde en plan, og den har vi fulgt, men så gikk det ikke helt frem. Men Lasse er i finalen, Sølvi er i finalen, også får vi håpe at den som kommer neste uke får skikkelig bank av Charlie, så han står i finalen også, sier Vidar.

En slu plan

Planen Vidar referer til, var at han, Lasse og Charlie skulle stå igjen til slutt i Torpet-finalen. For å få til det, skulle de enten skremme bort nykommerne eller vinner over dem i konkurransene.

Forrige uke lyktes de, da utfordreren Håkan Tapio Pettersson (54) trakk seg og reiste hjem etter kun ett døgn på torpet Brauter.

Uken før var det Paal Nygaard (27) som forlot Torpet etter kun to dager. Han ønsket heller ikke å være lenger på Brauter, og han valgte en konkurranse som han antok at han ville tape

TORPET-GJENGEN: Fra venstre Vidar, Charlie, Lasse og Sølvi. Foto: Alex Iversen/TV 2
TORPET-GJENGEN: Fra venstre Vidar, Charlie, Lasse og Sølvi. Foto: Alex Iversen/TV 2

Hemmelig lapp

Før Vidar reiste hjem fra Torpet, tok han avskjed med de andre deltakerne på gårdstunet. Da fikk han en hemmelig lapp av Sølvi.

– Jeg fikk en lapp, der det står et navn og en adresse skrevet på sandpapir. Det er noen som jeg skal ringe når jeg kommer ut igjen, forklarer Vidar.

– Jeg må ringe og bekjenne mine synder til samboeren til Lasse. Lasse har dessverre ikke gått ned mange gram på Farmen, men han har gått opp seks eller syv kilo. Jeg beklager, og det er min feil, sier Vidar og ler.

Se Vidar vise frem den hemmelige lappen i videoen i toppen av saken.

– Levd godt

Vidar forteller at Lasse hadde forventet en slankekur inne på Torpet, men slik ble det ikke. Som kjøkkensjef på et hotell har Vidar mye kunnskap innen matlaging, og det har han brukt til å lage gode middager, dessert og kaker på Torpet.

– Vi har hatt et spiskammer rett utenfor døra med fløte, smør, bær, urter, poteter, planter og fisk i sjøen, og vi har fått suppleringer fra mentor når han har vært i godt humør. Så vi har levd godt, med dessert tre til fire ganger i uka, sier Vidar.

Torpet-finalen er nå to uker frem i tid, og vinneren får komme tilbake til Farmen-gården.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.