LØNNSKONGER: Rosenborgs Nicklas Bendtner og Mike Jensen er blant de best betalte spillerne i Eliteserien.
LØNNSKONGER: Rosenborgs Nicklas Bendtner og Mike Jensen er blant de best betalte spillerne i Eliteserien. Foto: Wold, Ole Martin

Disse tjente mest penger i Eliteserien

Det er deilig å være dansk i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg stormer mot nytt seriegull i 2018. Trønderne er også overlegne på lønningslistene.

Hele åtte spillere sto oppført med en inntekt på over to millioner kroner i 2016.

Av spillere som fortsatt er i klubben gjelder det Mike Jensen, Tore Reginiussen, André Hansen, Anders Konradsen, Pål André Helland, Yann-Erik de Lanlay, Samuel Adegbenro og Nicklas Bendtner.

Dansken, som nylig ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, har en skattbar inntekt på hele 19,93 millioner kroner. Bendtner scoret 19 mål på 29 Eliteserie-kamper i debutsesongen.

Tidligere har Ekstra Bladet skrevet at Bendtner fikk nærmere to og en halv millioner kroner bare for å skrive under for Rosenborg. Spissen kom til RBK i mars fra Nottingham Forest, så en del av 2017-inntektene stammer fra den engelske klubben.

– Det er klart at det er dyrere enn vanlig. Vi lever godt med det og har gjort en del bra spillersalg i det siste. Vi sprenger ikke banken sa daværende RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter at klubben signerte Bendtner.

Hans landsmann Mike Jensen hadde en skattbar inntekt på 4,55 millioner kroner. Det er ingen tvil om at det er deilig å være dansk i Norge.

– Bendtner har nok fått en solid sign-on-fee og lønn i Rosenborg i tillegg til en sluttpakke i Nottingham, tror TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Han er 100 prosent sikker på at Bendtners reelle lønn i Rosenborg er langt lavere enn 20 millioner kroner.

– Folk kan ha inntekter man ikke vet om. Bendtner vet vi har godt betalt, og det var lav odds på at han var best betalt i Eliteserien. I 2017 var han verdt mye for Rosenborg, for han var meget bra den siste halvdelen av sesongen. I år hadde RBK vunnet Eliteserien uten Bendtner, slår Mathisen fast.

Han er ikke overrasket over at Rosenborg-spillerne dominerer på inntektstoppen i Eliteserien.

– RBK har kommet seg i den posisjonen fordi de har vært flinke til å drive klubb. De som har mest penger og bruker mest penger, gjør det som regel best. Det er tøft for de andre Eliteserie-klubbene å konkurrere med Rosenborgs lønninger, selv om Rosenborg nok har en del bonusbaserte varianter. Spillernes fastlønn er nok ikke så høy, tror han.

Siden i fjor er Alexander Søderlund tilbake i Trondheim. Han hadde en skattbar inntekt på 6,3 millioner kroner i 2017, og vil etter all sannsynlighet bli den niende spilleren i klubben som tjener over to millioner kroner når skattelistene for 2018 offentliggjøres neste år.

Her en en oversikt over hva utvalgte Eliteserie-profiler tjente i 2017:

Listen med id "13" har ingen data.