Ted Cruz (R) vinner i Texas: – En seier for alenemoren og oljefeltarbeideren

Det er likevel ingen stor seier for konservative Cruz, som vinner med knapp margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Republikaneren Ted Cruz gjenvelges i Texas, ifølge TV 2s prognoser.

Det har vært svært jevnt mellom kandidatene i delstaten. Demokratenes Beto O’Rourke visste at det ville bli jevnt, og oppfordret til det siste folk å stemme.

– Hvis du står i kø nå, så bli der. Ikke gå ut av køen, sa han i en video på Twitter, en halvtime før valglokalene stengte.

DIREKTE: Følg mellomvalget i vårt livesenter her.

Har fått stjernestatus

46 år gamle O'Rourke har for mange fått stjernestatus i valgkampen.

Texas har ikke valgt en demokratisk senator siden 1994, men O'Rourkes fremgang fikk flere til å spekulere i om dette kunne snu ved årets mellomvalg.

For Cruz, som vinner med knapp margin, er det ingen stor seier. Den erkekonservative republikaneren vant ved forrige valg med et mye større flertall. Da 81 prosent av stemmene var telt opp, var det bare 2,5 prosentpoeng som skilte de to kandidatene.

– Texas så noe i år som vi aldri har sett tidligere. Dette valget handlet ikke om meg eller O'Rourke. Dette valget var en kamp om ideer. Det var en konkurranse om hvem vi er og hva vi tror på, sa Cruz i sin seierstale tirsdag kveld lokal tid.

– Dette er en seier for alenemoren som plutselig ser at lønningene går opp, fordi økonomien blomstrer. Dette er en seier for oljefeltarbeideren som ser at USA er verdens topprodusent av olje, sa den republikanske senatoren.

Ingen blå bølge

Demokratene hadde på forhånd håpet at en seier der ville være et signal om en massiv blå bølge. Slik blir det ikke. De ligger fortsatt an til å få flertall, men det blir ikke den overveldende seieren de hadde håpet på.

Etter at Demokratene har mistet to mandater og Cruz beholder plassen i Texas, beholder Republikanerne flertallet i Senatet, ifølge TV 2s prognose.

– Senatet blir republikansk, slår tallknuser Terje Sørensen fast.

I valget til Representantenes hus (Huset) viser TV 2s første prognose at demokratene tar 229 seter og og republikanerne tar 206.