BRANN: Modellen som ble brent hermet etter brannen i Grenfell Tower i 2017, som var den dødeligste boligbrannen i Storbritannia siden andre verdenskrig.
BRANN: Modellen som ble brent hermet etter brannen i Grenfell Tower i 2017, som var den dødeligste boligbrannen i Storbritannia siden andre verdenskrig. Foto: Matt Dunham

Seks arrestert etter å ha brent pappmodell av katastrofebrannen

Brenningen av modellen får statsministeren til å rase.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks menn ble arrestert tidligere denne uken for å ha filmet brenningen av en modellbygning som håner ofrene i Grenfell Tower-ulykken.

72 døde i ulykken som skjedde i North Kensington i 2017, i det som er Storbritannias dødeligste boligbrann siden andre verdenskrig.

– Hopp ut vinduet

Modellbrenningen skjedde under den tradisjonelle «Bonfire Night», også kjent som Guy Fawkes Night, som originalt feirer Fawkes' mislykkede forsøk i å sprenge det britiske overhuset i 1605.

«Hopp ut vinduene», «bli i leilighetene deres» og «dette er det som skjer når dere ikke betaler husleien deres» er blant det mennene sier i videoen som får alt fra vanlige folk til statsminister Theresa May til å rase.

Under brenningen av modellbygningen ler de seks mennene. I vinduene på modellen hadde de satt opp papirfigurer av mennesker.

Statsministeren raser

– Dette gir meg frysninger. Det er så kaldblodig, sier Rukaymet Mamadu, som overlevde brannen, til BBC.

Statsminister May kaller videoen «helt uakseptabel».

Tirsdag ble de arresterte mennene sluppet fri, men de er fortsatt under etterforskning, ifølge Scotland Yard.