John Barnes kritisk til Klopps valg

Liverpool-legenden mener Jürgen Klopp burde startet med Roberto Firmino og stilt med en sterkere midtbane mot Røde Stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En seier borte mot Røde Stjerne ville satt Liverpool i en meget god posisjon for et mulig avansement fra en knalltøff Champions League-gruppe.

Men nå kan det fort bli vanskelig å komme seg videre etter det overraskende nederlaget for Røde Stjerne tirsdag kveld.

Om det blir tap mot PSG i neste kamp må Liverpool trolig slå Napoli med to mål på Anfield for å være sikret åttedelsfinale.

Overrasket over Klopp

Med kamper mot PSG (b) og Napoli (h) igjen av gruppespillet reagerer TV 2s eksperter på at Jürgen Klopp ikke sendte sin sterkeste ellevere ut på gresset i Beograd - spesielt med tanke på at tabelljumbo Fulham venter på hjemmebane i Premier League til helgen

– Jeg var overrasket da han startet med det laget. Du så fansen i starten. Du trenger et lag med energi for å løpe mer enn Røde Stjerne, for å dominere og holde på ballen. De tillot Røde Stjerne å ha ballen, sa Liverpool-legende John Barnes da han gjestet TV 2s Champions League-studio.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

John Barnes i TV 2s Champons League-studio sammen med Brede Hangeland, Jon Børrestad og Simen Stamø-Møller.
John Barnes i TV 2s Champons League-studio sammen med Brede Hangeland, Jon Børrestad og Simen Stamø-Møller.

Både Roberto Firmino og Joe Gomez ble plassert på benken fra start. Sistnevnte var småskadet i dagene inn mot kamp, men trente samme med resten av laget mandag. Likevel ville ikke Klopp risikere noe.

Men duoen ble likevel kastet inn fra start i andre omgang etter 45 skuffende Liverpool-minutter. På benken satt også Fabinho og Naby Keita.

– Jeg liker Lallana og Sturridge, men i en kamp så viktig som denne, spiller du ditt beste lag, sier Barnes, som i likhet med Brede Hangeland ikke skjønner hvorfor de to ble valgt fra start.

– De slår selvsagt Fulham. Så hvorfor ikke spille det beste laget (mot Røde Stjerne), undrer Hangeland.

Spesielt savnet av en aggressive førsteforsvarer og referansepunkt var tydelig i Liverpool-laget i den første omgang med Daniel Sturridge på topp og Firmino på benken.

– De har hatt energi, intensitet og besluttsomhet når Firmino har vært på banen. Firmino har ikke hatt sin beste sesong, men han inspirerer laget fra front, forsvarer og sette dem under press, sier Barnes.

Svake taklingstall

Og tallenes tale viser at Liverpool gjorde alt annet enn å bringe intensitet til banen. Ifølge Mirror, som henviser til statistikk fra Uefa, vant ingen i Liverpools midtbanetreer (Wijnaldum, Milner og Lallana) en eneste takling. Det var faktisk bare Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Andy Robertson og Joe Gomez som gikk seirende ut av en takling.

– Det er utilgivelig hvordan de elleve startet kampen. De må ha snakket om det i dagene før kampen om at de må holde på ballen og være på fra starten, sier Hangeland

Nå gjenstår det å se om tapet for Røde Stjerne får konsekvenser. Med to kamper igjen har Liverpool like mange poeng som Napoli, og ett mer enn PSG, men begge storklubbene er hinder som må forseres for å avansere fra gruppen.

– Det er noe som ikke stemmer 100 prosent i Liverpool akkurat nå. Det må de være skal de gå videre fra denne gruppen, sier Simen Stamø-Møller,