Barcelona-drakten får strykkarakter: – Det ville ikke skjedd på 80-tallet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Inter og Barcelona spilte 1-1 i Champions League i videovinduet øverst!

Barcelona dominerte kampen og burde fått med seg alle tre poengene på Giuseppe Meazza, men Mauro Icardi sørget for 1-1 med sin scoring tre minutter før full tid.

De regjerende La Liga-mesterne spilte for første gang med den nye tredjedrakten. Det skapte reaksjoner i FotballXtra Europa.

– Det ville ikke skjedd på 80-tallet, men tidene endrer seg. Nå har spillerne rosa sko. Til og med store midtstoppere har rosa sko. På 80-tallet spilte vi med svarte sko, ikke rosa trøyer, sier Liverpool-legende John Barnes.

Drakten har to røde trekanter som krysser fremsiden av drakten. Ifølge spanske Sport er det inspirert av Avenida Diagonal, som er en av de lengste gatene i og går tvers gjennom den katalanske hovedstaden.

I trekantene er det oversiktsbilder av Eixample-distriktet i byen.

– Det går ikke, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland om drakten.

– Det er ikke særlig pent, sier John Barnes om den lakserosa fargen.

Selv om Barcelona kunne være litt skuffet over ikke å få med seg alle tre poengene, tok de seg videre til åttedelsfinalen før de to siste kampene i Champions League-gruppespillet. Inter er tre poeng foran Tottenham.

Barcelona topper for øvrig La Liga, tre poeng foran byrival Espanyol. Real Madrid er for øvrig på sjetteplass med sju poeng opp til Barcelona.