Monaco-marerittet fortsetter for Henry

Thierry Henry og Monaco ble ydmyket av Club Brugge på eget gress.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Monaco - Club Brugge 0-4

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Etter fem kamper som Monaco-trener står Thierry Henry uten en eneste seier. Tre tap og to uavgjorte kamper den brutale fasiten.

Tirsdag ble det er pinlig 0-4-tap hjemme for Club Brugge. Hans Vanaken satte først inn et innlegg, før samme mann doblet på straffe. Wesley økte til 3-0 for belgierne. Ruud Vormer fastsatte resultatet til 4-0 med få minutter igjen å spille på Stade Louis II.

– Er Thierry Henry en managertype? Jeg skal ikke si at kjenner ham veldig godt. Han fremstår som en type som kan alt om å score mål, men er han taktikker og sjakkspiller? Han er selvfølgelig et ikon som motiverer spillerne, men det kan fort snu når en eks-stjernespiller skal inn i trenerrollen og belære om 4-4-2, avstander og hvordan falle av, sier TV 2s fotballekspert og tidligere landslagskaptein Brede Hangeland.

– Han slår meg ikke som en type som har tenkt mye lag. Han har tenkt hva han skal gjøre når han får ballen, fortsetter han.

Simen Stamsø-Møller mener det er for tidlig å felle en dom over Henry.

– Det vet vi ikke før han har prøvd seg, men han har tatt over et lag med mange spillere ute med skade og lite selvtillit. Svaret får vi nok ikke akkurat nå. Han har hatt store managere som Arsène Wenger og Pep Guardiola og han må ha plukket opp noe. Han er flink til å prate og få respekt, så på sikt kan det være grunnlag til å bli en god manager, sier TV 2s fotballekspert.

Nedrykksfare i Ligue 1

Monaco ligger sist i Champions League-gruppen med ett poeng etter fire kamper. I Ligue 1 ligger monegaskerne nest sist med bare sju poeng etter tolv serierunder.

– Nesten så Monaco sliter så mye at jeg får en telefon fra Henry, skriver tidligere Monaco-spiss Thorstein Helstad på Twitter.

– Da er vi to, svarer en annen nordmann med fortid i Monaco, John Arne Riise.​

Det hører til at Monaco skapte store målsjanser og var det førende laget i store deler av kampen.

Eieren satt i varetekt

Som om ikke det skulle være nok, ble Monaco-eier Dmitry Rybolovlev varetektsfengslet før kampen. Den russiske forretningsmannen er anklaget for korrupsjon, skriver blant andre den franske avisen Le Monde.

Henry kom inn etter at Monaco sparket Leonardo Jardim, mannen som førte klubben til seriemesterskap i 2016/17.

Det er den tidligere superspissens første trenerjobb. Henry, som spilte i Monaco fra 1994 til 1999, var tidligere Roberto Martínez' assistent for Belgia.

Tidligere Sapsborg 08-spiller Krépin Diatta startet for øvrig kampen for Club Brugge, men senegaleserens andre Champions League-kamp var over etter tre minutter da han gikk ned i en løpsduell og holdt seg til baksiden av låret.