Røde Stjerne sjokkerte Liverpool i Beograd

To scoringer i den første omgangen sørget for en sensasjonell hjemmeseier til Røde Stjerne. – Spillere som hadde sitt livs kamp, sier Brede Hangeland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Røde Stjerne - Liverpool 2-0

Med noen av Europas mest fryktede supportere i ryggen serverte Røde Stjerne et gigantisk Champions Leauge-sjokk hjemme i Beograd tirsdag kveld.

Barnes: – Et sjokk

Liverpool stod måpende igjen etter en forrykende førsteomgang der spissen Milan Pavkov hadde scoret to ganger for det serbiske vertskapet, og Jürgen Klopps mannskap maktet aldri å slå tilbake i kampen som endte med 0-2-tap.

– Det er et sjokk, konstaterte Liverpool-legende John Barnes i TV 2s Champions League-studio i pausen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

IKKE TIL Å TRO: Liverpool ble slått av Røde Stjerne i Beograd.
IKKE TIL Å TRO: Liverpool ble slått av Røde Stjerne i Beograd. Foto: Marko Djurica

Til tross for enorm dominans i den andre omgangen med et solid ballinnehav måtte de røde fra Merseyside kapitulere etter to avslutninger i treverket og flere store sjanser i den kokende heksegryten i Beograd.

– Jeg er veldig skuffet. Deler av kampen forventet vi, men vi forventet å gjøre det bedre. Røde Stjerne fortjente de tre poengene. De scoret to ganger, vi gjorde ikke det. Ja, vi hadde sjanser og ballinnehav, men skapte ikke de soleklare sjansene. Vi hadde sjanser, men ikke mange nok om du har ballen så lenge, sier Klopp til TV 2.

FEIRET MED FANSEN: Matchvinner Milan Pavkov kommer aldri til å glemme de to scoringene mot Liverpool.
FEIRET MED FANSEN: Matchvinner Milan Pavkov kommer aldri til å glemme de to scoringene mot Liverpool. Foto: Paul Childs

Den tyske manageren anerkjente at stemningen var forrykende på Marakana og at det nesten var skrevet i stjernene at dette skulle være hjemmelagets kveld.

– Vi er ikke er for å feire den gode stemningen på Marakana. Vi ville få de tre poengene, og vi har ingenting. Vi må riste dette av oss. Fulham så nok kampen i kveld og så at Liverpool er mulige å slå, sier Klopp.

– Vi er stolte

2-0-seieren skriver seg inn i Røde Stjernes historie med gullskrift. Beograd-laget tar seg opp på fire poeng i den brutale gruppen med Liverpool, Napoli og PSG.

– Fansen har ventet lenge på en kveld som denne. Vi er veldig stolte og glade over å vinne kampen, sier Marko Marin til TV 2.

– Vi kjenner atmosfæren her. Det er noe spesielt. Liverpool-spillerne kom ikke med de forventningene. Vi prøvde å spille mer enn vi gjorde i Liverpool, og det er ikke noe mer å si om fansen vår, smiler Marin.

Nederlaget for Røde Stjerne gjør at Liverpool blir stående på seks poeng før de to resterende kampen mot Napoli og PSG.

Det er skuffende av Liverpool, men en heltemodig prestasjon av Røde Stjerne. Dette var et eksempel på spillere som har sitt livs kamp. De kommer til å huske denne kvelden så lenge de lever, sier Brede Hangeland.​

Passive Liverpool ble rystet

Med i overkant av 51 000 elleville serbere til stede grep Røde Stjerner fatt på oppgaven med begge hender uten noen som helst frykt for Liverpools superstjerner. Best i duellspillet og med høyest aggressivitet sendte Pavkov vertene i ledelsen 21 minutter ut i kampen da han steg til værs på en corner, knuste Daniel Sturridge og Virgil van Dijk i luften og stanget ballen i nettet.

Sturridge hadde misbrukt en gigantisk sjanse drøyt kvarteret ut i kampen, men utenom den sjansen var det lite å melde fra på Liverpools front. Sju minutter etter ledermålet smalt det igjen fra Røde Stjerne - også denne gangen fra Pavkov.

Spissen hamret til fra 20 meter og sendte prosjektilet forbi Alisson Becker i Liverpool-målet.

Konklusjonen fra TV 2s eksperter i pausen var at Liverpool var for passive og virket preget av stundens alvor. Det endret seg imidlertid etter hvilen. Klopp gjorde to bytter i pausen og fikk Roberto Firmino og Joe Gomez inn på laget. Liverpool begynte å dominere mot et Røde Stjerne-lag som la seg lavt og kompakt for å forsvare ledelsen.

Sadio Mané var tidlig ute med en gigantisk sjanse, før Andy Robertsons innlegg via en forsvarer dalte i tverrliggeren. Presset fortsatte og fortsatte, men det ble etter hvert tydelig at Røde Stjerne skulle stå imot da Mohamed Salahs avslutning suste i stolpen.

Etter 90 intense og stemningsfylte minutter kunne Røde Stjerne-spillerne og fansen på tribunene strekke armene til værs for en enorm bragd.