Se BATE Borisov mot Chelsea på Sumo torsdag kveld fra klokken 18.55.

Det har løsnet for Álvaro Morata igjen. Mot Crystal Palace lørdag scoret han to mål i 3-1-seieren. Etter elleve Premier League-kamper står spanjolen med fem scoringer.

– Han er «back on track», sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i helgen.

Morata kom med enorme forventninger fra Real Madrid for over 600 millioner kroner i fjor sommer, men etter en god start gikk det tyngre for stjernespissen. Han endte opp med bare elleve ligamål i debutsesongen.

I sommer ble han vraket fra daværende landslagssjef Julen Lopeteguis VM-tropp.

– Jeg vet at jeg av og til er midtpunktet for all kritikken laget får når de avgir poeng, men det betyr ikke noe.

– Jeg håndterer kritikken bedre nå. Det er bare konen min som vet hvor krevende fjoråret mitt var. Nå er det greit. I siste måned av forrige sesong var jeg langt, langt, langt, langt nede. Jeg kunne ikke vært lengre nede, sier Álvaro Morata, ifølge The Telegraph.

Morata har tidligere fortalt The Guardian hvordan Gianluigi Buffon tok ham til side etter at han gråt etter en svak treningsøkt under tiden i Juventus. Han ble bedt om å gråte hjemme, så ingen skulle kunne bruke det mot ham.

– I fotball er det fysiske veldig viktig, men hodet er det viktigste. Har du ikke med deg hodet, er du i trøbbel. Jeg hadde en periode der jeg alltid kom med en unnskyldning. Jeg ble sint da det regnet, for misbrukte jeg en målsjanse, var det fordi banen var for våt. Det var ikke bra, sier han til The Telegraph.

Morata er bare to mål unna toppscorerne i Premier League, Eden Hazard, Sergio Agüero og Pierre-Emerick Aubameyang, som alle har sju scoringer.

– I Spania og Italia er det gode angripere, men her i England har du ti spisser som kan score hver eneste kamp. Det viktigste er at laget er på førsteplass ved sesongslutt. Det betyr ikke om jeg scorer 15 eller 20 mål. Som spiss ønsker du selvsagt å score, men vi må vinne kamper også, sier Morata.

Chelsea er på andreplass i Premier League, to poeng bak Manchester City. London-klubben står med full pott i Europaligaen etter tre kamper.