Lars kollapset i teletubby-kostyme – dagen etter kom sjokkbeskjeden

Lars Bestum (45) kollapset foran kollegaene – fikk sjokkbeskjed dagen etter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På en sommeravslutning med jobben i juni fjor datt tobarnsfar Lars Bestum (45) plutselig rett i bakken. Det hele skjedde da han stod på scenen og hadde et show for kolleger.

– Jeg hadde i forkant av dette ingen signaler. Jeg var heldigvis sammen med andre da det skjedde. Vi skulle ha et underholdningsinnslag og jeg var derfor kledd ut som en teletubbie, sier Bestum.

Det siste han husker er at han kler på seg. I etterkant har han fått sett en video som viser hva som skjer på scenen.

– Der ser man at en rød teletubbie som 15 minutter senere går rett i bakken.

– Forferdelig urettferdig
Tobarnsfaren blir fraktet til sykehuset og morgenen etter kommer sjokkbeskjeden. Legene har funnet en svulst på hjernen hans. Etter dette har 45-åringen blitt operert, fått strålebehandling 33 ganger og gjennomgått månedsvis med cellegift.

– Helt i starten brukte jeg litt tid på å tenke at dette er forferdelig urettferdig og jeg stilte spørsmålstegn ved om de var sikker på om de bildene gjaldt meg, innrømmer han.

Familien i sjokk
En og halv dag etter dette får datteren Henny (15) besøke pappaen sin på sykehuset.

AKTIV FAMILE: Familen Bestum tar dagene som det kommer og tilbringer mye tid sammen. Foto: Privat.
AKTIV FAMILE: Familen Bestum tar dagene som det kommer og tilbringer mye tid sammen. Foto: Privat.

– Da jeg så han virket det som han ikke hadde sovet på veldig lenge. Etter et par dager ble han mer normal og kom tilbake til seg selv, forteller hun.

Når 45- åringen skjønner at han ikke får gjort noe med hjernesvulsten bestemmer han seg for å se fremover.
​Da begynte han å tenke på hva han selv kunne gjøre. Trening, jobb og tid med familien har fylt mye av dagene innimellom de tøffe behandlingene. Hele veien har han og konen Inger- Lise Bestum valgt å være åpen om dette til barna deres Jenny (15) og Christian (8).

FIKK SJOKKBESKJED: Dagen etter Lars Bestum (45) kollapset foran kollegaene sine får han beskjed om at han har hjernessvulst. Foto: Privat.
FIKK SJOKKBESKJED: Dagen etter Lars Bestum (45) kollapset foran kollegaene sine får han beskjed om at han har hjernessvulst. Foto: Privat.

– Det er en trygghet å vite hva som skjer og kunne vite om det er noen endringer. Hvis jeg ikke hadde visst noe lager man seg kanskje en egen fantasi om at man ikke sier noe fordi nå dør han. Derfor er det fint å kunne vite at det går bra, innrømmer datteren.

MR- bilder
​For to uker siden kom beskjeden han har ventet på siden han fikk diagnosen. Legene har tatt MR- bilder av hjernen og vil snakke med han om hvordan behandlingen har påvirket svulsten i hjernen.

– Vi har snakket om dette hjemme. Vi vet at enten så får man beskjed om at svulsten har begynt å vokse igjen, eller så får man vite at det ligger ganske greit til. Man tenker at man må ta det som det kommer, forteller Jenny.

Hva slags beskjed fikk du av legene, Lars?

– Den beste beskjeden jeg kan få er at dette ligger stille. Jeg vet at jeg har en restsvulst oppi hode og den ligger nå i dvale etter behandling. De sammenlikner bildene med forrige gang og ser det likt ut ligger den stille, sier tobarnsfaren.

DRO PÅ DRØMMETUR: Det er en del ting jeg vil oppleve med familien min uten at det skal være noe dramatikk rundt det. Foto: Privat.
DRO PÅ DRØMMETUR: Det er en del ting jeg vil oppleve med familien min uten at det skal være noe dramatikk rundt det. Foto: Privat.

Dro på drømmetur
Bestum jobber nå 50 prosent i et konsulentselskapet Accenture, samtidig som han er styreleder i Hjernesvulstforeningen i Norge.

Da Lars fikk diagonosen bestemte familien seg for å ikke utsette det de drømmer om. Det første de da gjorde var å dra på safari i Kenya.

– Det er en del ting jeg vil oppleve med familien min uten at det skal være noe dramatikk rundt det. Vi kan ikke tenke at det alltid kommer en mulighet senere. Vi bare gjør det nå, forteller faren.

I sommer dro derfor familien på safari. En opplevelse de aldri vil glemme.
Nå tar de en dag av gangen.

Sjekk hver 3.måned
– Jeg har nå en usikkerhet rundt helsen min enn hva jeg hadde frem til i fjor sommer. Hjernesvulster i hodet forblir i hodet. Jeg håper den nå ligger i dvale lenge, sier Bestum.

​Hver tredje måned skal han nå inn for å sjekke hvordan det står til med restsvulsten.

– På den ene siden er det litt skummelt fordi så fort man er ferdig med den første kontrollen er det en ny runde med MR- bilder. Samtidig tenker jeg at man får jo kontrollert det. Det er bedre å få vite hvis det er endringer. Da er man tidlig ute hvis hjernesvulsten skulle røre på seg igjen. Jeg føler meg godt i ivaretatt, sier Bestum.

Se hele intervjuet med den tøffe familien øverst i artiklene.