– Er det ett lag som kan gå ubeseiret gjennom sesongen, så er det City

Det er veldig få motstandere som ser ut til å være reelle utfordrere, mener TV 2s kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se Manchester United mot Manchester City på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 17.30.

Onsdag smadret de Sjakhtar Donetsk i Champions League med 6-0 på eget gress. For femte gang denne sesongen scoret Manchester City fem eller flere mål i én og samme kamp. Det er fem år siden byrival Manchester United gjorde det samme

På rekordskjema

Søndag møtes de to lagene på Old Trafford til det som ser ut til å bli et definerende øyeblikk for begge lagenes sesong.

Manchester City har vært så dominerende denne sesongen at de få lagene som er i nærheten av å holde nivået, er nødt til å benytte muligheten for å stoppe dem. Det mener TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Laget er så godt at det er veldig få motstandere som ser ut til å være reelle utfordrere. Det er det høyeste nivået i England, og de vinner med fire-fem mål jevnt og trutt. De ligger jo på et slags rekordskjema igjen, og det var det veldig få som hadde trodd, så det vil jeg si er enormt imponerende.

Forut for den tolvte Premier League-runden er både ligaleder City, toer Chelsea og treer Liverpool ubeseirede, men Alsaker mener det er de lyseblå som har det største potensialet til å gå gjennom sesongen som ubeseirede mestere, for første gang siden Arsenals «Invincibles» i 2003/04-sesongen.

– Det er jo en veldig krevende øvelse å aldri slippe seg ned og tape. Det er klart at om de kommer langt i Champions League, som åpenbart er en målsetning, så vil det jo bli vrient med fokuset, men er det ett lag som kan gjøre det denne sesongen, så er det City, sier Alsaker.

– Skremmende dårlig

På den andre banehalvdelen søndag står et Manchester United-lag som har slitt denne sesongen, og som har ni poeng opp til ledende City før kamp. TV 2s kommentator mener dette kan bli en skjebnekamp for de røde djevlene.

– De må våge litt! De må jo egentlig vinne for å melde seg på i tittelkampen, og taper de så er de definitivt ute av av den. Så det er en balansegang der, men de må opp med intensiteten enten de skal være høyt eller lavt. Det tror jeg er nøkkelen, for det har vært skremmende dårlig i mange kamper, sier Alsaker.

United har kommet tilbake fra 0-1 og vunnet sine to foregående kamper, mot både Bournemouth og Juventus, og har utviklet en lei tendens til å komme dårlig i gang i sine kamper.

– Det har vært veldig slående denne sesongen hvordan de har spilt en dårlig og en god omgang, og selvfølgelig er det en styrke å kunne snu kamper, men samtidig er det jo urovekkende å se at Mourinho ofte helt åpenbart bommer med inngang til kamper, både i taktikk og laguttak.

– Men disse snuoperasjonene har jo en voldsom mental effekt, så det kan jo være at det setter seg litt nå og at en seier på rivalens hjemmebane kan bli et slags vendepunkt for Manchester United, sier Alsaker.