– Jeg ble oppriktig forbanna på Kristian

Kristian Ødegårds mange protester ble for mye for Dag Otto Lauritzen (62).

I tirsdagens episode av «På tur med Dag Otto» setter han og Kristian Ødegård (44) kursen nordover i landet, der målet er å gå 1000 år tilbake i tid for å gjenoppleve vikingtiden.

Se episoden allerede nå på TV 2 Sumo

Med seg på reisen har de bestevennene Helene Olafsen (28) og Stian Sivertzen (29).

– Så langt denne sesongen har vi hatt med oss folk som vi føler trenger en utfordring. Kristian har blitt så tøff og i så bra form, at han ikke lenger er den mest pinglete. Men i denne episoden har vi med oss to knallharde og ressurssterke personer, og da falt Kristian tilbake til gamle synder, forklarer Dag Otto med glimt i øyet og et smil om munnen.

Ble forbanna

For i episoden klager Ødegård mye, og det topper seg da han latterliggjør Dag Otto foran mannskapet på vikingskipet de har fått til rådighet.

– Der og da var jeg litt forbanna, gliser Dag Otto Lauritzen til TV 2.

– Jeg vil jo at folk skal høre etter og gjøre det jeg sier, men Kristian bare protesterte. Jeg følte meg ikke respektert, forklarer han.

Dag Otto sier videre at han synes sin medprogramleder og reisepartner er litt for opptatt av HMS (helse, miljø og sikkerhet), men innrømmer at han selv var på gyngende grunn ved et par anledninger.

– Jeg har jo aldri vært kaptein på et vikingskip. Jeg hadde med meg en ekspert og planen var at han skulle si kommandoene til meg, så skulle jeg rope dem ut og så skulle han klippes bort. Men det gjorde de jo ikke. Alt er med. Jeg høres ut som et dumt ekko, ler Lauritzen oppgitt.

Fascinerende verden

Likevel er han fornøyd med både programmet og opplevelsen.

– Personlig hadde jeg håpet på litt tøffere vær. Jeg liker jo litt action, men Kristian var jo livredd med det været som var. Det er moro å ha prøvd, men de holdt på med mye rart de vikingene, smiler Dag Otto.

Han trekker frem Lofotr Vikingmuseum på Borg i Lofoten.

– Vi ble godt kjent med gjengen der oppe. Det var en artig opplevelse og en fascinerende verden å få innblikk i. De lever seg så inn i det, skryter han.

– Om du fikk velge; Vikingtiden eller 2018?

– Da hadde jeg nok valgt 2018, avslutter Dag Otto Lauritzen.