Stabæk-Ingebrigt: – Det er Odd vi skal møte – ikke Barcelona eller Manchester City!

GODE MINNER: Ingebrigt Steen Jensen mimrer tilbake til tidligere triumfer for å finne Stabæk-håp før sesongavslutningen. Her i lag med Veigar Pall Gunnarson.
GODE MINNER: Ingebrigt Steen Jensen mimrer tilbake til tidligere triumfer for å finne Stabæk-håp før sesongavslutningen. Her i lag med Veigar Pall Gunnarson. Foto: Andersen, Aleksander
Stabæk-håpet lever tross «håpløst» utgangspunkt før de to siste serierundene.

Med tap søndag kan Stabæk bli klar for 1. divisjonsfotball neste år. Det får Stabæk-general Ingebrigt Steen Jensen til å mimre om fortida.

Han finner blant annet håp i historikken fra oppgjørene mellom Odd og Stabæk. Til helga er Odd klubbens motstander i Skien.

– Den førsteomgangen vi leverte borte mot Odd i fjor er den beste omgangen Stabæk har spilt noensinne. Odd var ikke borte i ballen de første 45 minuttene og vi ledet 4-0 til pause, sier Steen Jensen om oppgjøret som til slutt endte 5-0.

SE OGSÅ: Monsteromgang av Stabæk sørget for Odd-slakt

De siste fire oppgjørene mellom klubbene har Stabæk vunnet.

– Det er Odd vi møter – ikke Barcelona eller Manchester City! Det har skjedd større mirakler enn at Stabæk vinner to kamper på rad. Vinner vi de to siste, så rykker vi ikke direkte ned, sier Ingebrigt Steen Jensen til TV 2 Sporten.

To serierunder før slutt ligger Stabæk på direkte nedrykksplass tre poeng bak Lillestrøm. Start og Strømsgodset er fire poeng foran.

– Vi lå like dårlig an i 2016, og da klarte vi det på målstreken. Vi forlanger at spillerne ikke har gitt opp, og da skal ikke vi heller gi opp. Vi slår underifra nå, og må vinne de to siste. Det skal vi klare, sier styreleder Bjørnar Posse Sandboe i Stabæk Support.

I så fall vil en turbulent Stabæk-sesong ende godt. I sommer fikk blant annet Toni Ordnias sparken. Inn kom Henning Berg.

– Krise er i Jemen

Selv om Ingebrigt Steen Jensen er klar på at Stabæk skal unngå nedrykk, er han ikke verre på det enn at han skjønner at nedrykk kan bli en konvekvens av årets sesong. Heller ikke det er noen krise, mener han.

– Utgangspunktet mitt er at Krise er i Jemen – ikke på Bekkestua. Men for oss som lever av, med og for fotballen, så er det selvsagt en utfordring å rykke ned, sier Stabæk-generalen.

Men selv ved nedrykk som en verste konsekvens, finner Steen Jensen håp.

– I Stabæk-historien har vi hatt tre muligheter til å rykke opp fra nest øverste divisjon. Vi rykket opp både i 1994, 2005 og 2013. Hvis vi skulle rykke ned, hvilket vi ikke gjør, så mener vi at vi er såpass godt rustet at vi skal kunne rykke opp igjen, sier Steen Jensen.

Bedre rustet økonomisk

Stabæks daglige leder Jon Tunold er klar på at Stabæk skal kunne takle et nedrykk.

– Vi er bedre rigget for et nedrykk nå enn for et par år siden. Vi har en stor spillerstall, der mange har kontrakter videre. Vi er bedre rigget for å takle lønnskostnadene. Noen økonomiske kutt må vi gjennom, men vi skal være godt rigget for å rykke rett opp igjen, sier Tunold til TV 2.

Ved et nedrykk vil Stabæk blant annet ha to heite salgsobjekter i Franck Boli og Ohi Omoijuanfo som vil kunne gi inntekter som igjen kan brukes til å utvikle laget.

I Stabæk Support ønsker man å vente til sesongslutt med å spekulere i hva som gikk galt i år.

– Det er uhyre viktig at vi takler presset og holder oss nå. Så kan vi grave dypt for å finne ut hva som er galt etter sesongen, sier Bjørnar Posse Sandboe.

Lik TV 2 Sporten på Facebook