Anders (21) er Norges nye TV- og idrettsstjerne: – Jeg har slitt mentalt fra jeg var barn

OSLO (TV 2): Anders Eggan er en av Norges beste boksere. Nå åpner han opp om de mentale problemene som medfølger toppidretten.

– Jeg syns det er morsomt at folk blir kjent med meg, og ikke bare Anders Eggan på Instagram. Jeg er en følelseperson. Det er det viktig at folk får vite, sier 21-åringen.

Han har allerede blitt en kjent profil på sosiale medier og i boksermiljøet omtales han som en av de virkelig unge og lovende.

Nå er han aktuell med TV 2 Sumo-serien «Generasjon Z».

Tabutema

– Mamma og pappa er mitt team. Pappa er trener og mamma har vært med hele tiden. Vi er alle følelsepersoner. Det er en del episoder jeg gruer meg skikkelig til å se på Generasjon Z. Jeg vet ikke om jeg klarer å se det med mamma og pappa. Det er nært og ekte. Vi snakker om ting som er nært og ekte.

Situasjonene han beskriver, handler om nedturene han har hatt i idrettskarrièren. Han har hatt flere skader, kjent mye på et indre og ytre press og slitt mye med vonde tanker. Han syns det er ubehagelig å snakke om, men han mener at det er utrolig viktig å være åpen.

– Psyken min er noe jeg jobber hardt med. Jeg har slitt mentalt fra jeg var barn. Derfor har jeg bestemt meg for å jobbe hardt med mental trening. Jeg mener at den mentale helsen er den viktigste og den som må settes først.

Gutter og følelser

Trønderen sier at han opplever det som tabubelagt å snakke om følelser.

– Spesielt for gutter, og sånn skal det ikke være. Følelser er viktig å snakke om. Det er rett og slett viktig og godt å åpne seg av og til.

For Eggan har det vanskeligste vært å lære seg hvordan man omstiller seg mentalt etter å ha havnet i en mentalt nedadgående spiral.

– Det ordner seg alltid til slutt, det er det man må tenke, råder han avslutningsvis.