Skadet King usikker: – 50/50 om jeg rekker det

Joshua King kjemper mot klokka for å nå landskampene mot Kypros og Slovenia. Selv er han usikker på om han rekker det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis jeg ikke er med mot Newcastle, drar jeg ikke på samling. Akkurat nå er det 50/50 for om jeg rekker den kampen. Det spørs hvordan ankelen forbedrer seg.

Klart svar fra Joshua King kort tid før de viktige Nations League-oppgjørene mot Kypros og Slovenia.

Bournemouth-spissen pådro seg en leddbåndskade i ankelen under forrige landslagssamling, og har de siste ukene måttet stå over både treninger og kamper.

– Hvis jeg ikke er 100 prosent, kan jeg ikke dra på samling. Det kommer ikke klubben til å la meg gjøre heller, sier King.

– Det er en litt spesiell skade, fordi det er ikke noe tidsramme for når jeg kan komme tilbake. Jeg må bare kjenne selv når jeg føler meg bra nok.

RØFF BEHANDLING: Joshua King fikk hard medfart i kampen mot Bulgaria.
RØFF BEHANDLING: Joshua King fikk hard medfart i kampen mot Bulgaria. Foto: Åserud, Lise

– Lett å angre i ettertid
Til tross for problemer med ankelen spilte 26-åringen hele kampen mot Bulgaria – en kamp hvor spissen gang på gang fikk gjennomgå av de bulgarske spillerne. I tillegg var han med fra start da Bournemouth tok i mot Southampton få dager senere.

– Hadde jeg ikke spilt kampen mot Bulgaria og Southampton, hadde jeg nok vært tilbake nå. Det er jeg ganske sikker på, sier landslagsspissen.

– Angrer du?

– Det er lett å si at man angrer i ettertid, men selv om kampene som kommer er viktige, følte jeg at Bulgaria-kampen var den viktigste kampen jeg har spilt for landslaget så langt. Jeg får krysse fingrene for lørdagen. Det er alt jeg kan gjøre, sier King.

Vil svekke Norge
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er tydelig på hva det vil si for Lars Lagerbäck dersom han må klare seg uten King.

– Norge vil være kraftig svekket. Joshua King har vært vår klart beste angriper. Han har vært god for Bournemouth, og har etterhvert blitt en veldig god landslagsspiller, sier Mathisen.

– King har fart, han har kraft og han kan gjøre ting på egenhånd som ingen av våre andre spillere kan. Derfor håper jeg virkelig han blir klar, fortsetter Mathisen.

Lagerbäck håper og tror King blir spilleklar.

– Han har fortsatt litt vondt i foten, men er ganske positivt. Jeg håper og tror at det skal fungere, men det er et lite spørsmålstegn, sier svensken.

Først til helgen vil man få endelig svar på hvorvidt King blir å finne blant Lagerbäcks utvalgte.

– Lars Lagerbäck har vært veldig fan av Bjørn Maars Johnsen, og det blir nok han som kommer inn dersom King ikke blir friskmeldt. I tillegg har Ola Kamara gjort en god jobb i USA. Men Tarik Elyounoussi og Maars Johnsen er nok spiss-paret som vil bli valgt, sier Mathisen.

– Plutselig så scorer Bjørn hat-trick og da smiler alle sammen. Jeg vet at gutta er på. De skjønner selv at om vi vinner disse to kampene har vi en god sjanse. Vi leder gruppa, og det eneste som kan ødelegge for oss nå er oss selv, avslutter King.