REAGERER: Rihanna reagerer sterkt på at musikken hennes ble spilt under et av president Trumps valgmøter.
REAGERER: Rihanna reagerer sterkt på at musikken hennes ble spilt under et av president Trumps valgmøter. Foto: Angela Weiss / AFP

Rihanna nekter Trump å bruke musikken hennes

Popstjernen Rihanna reagerer sterkt på at musikken hennes blir spilt under Trumps valgkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere artister har gitt uttrykk for frustrasjon etter at musikken deres har blitt spilt under Trumps valgmøter.

Superstjernen Rihanna responderte tirsdag på en Twitter-melding fra Philip Rucker, som ansvarlig for dekningen av Det hvite hus i Washington Post. Det skriver CNN.

Rucker opplyste om at Rihannas låt «Don't Stop the Music» hadde blitt spilt under et valgmøte Trump hadde i Chattanooga, Tennesse.

Sangeren svarte raskt.

– Ikke så mye lenger... verken jeg eller mitt folk ville noensinne vært på, eller i nærheten av noen av disse tragiske arrangementene, så takk for at du gjorde meg oppmerksom på det Philip, skrev Rihanna i en Twitter melding.

Natt til onsdag norsk tid er det mellomvalg i USA, og amerikanerne skal stemme på politikere til alle plassene i Representantenes hus og en tredel av plassene i Senatet, og mange stater skal velge ny guvernør.

Oppfordret til å stemme

Twitter-meldingen kom noen timer etter at Rihanna erklærte sin støtte til Florida-demokraten Andrew Gillum.

Rihanna, som opprinnelig er fra Barbados, delte et innlegg på Instagram hvor hun oppfordret folk til å stemme på Gillum.

– Dere har muligheten til å gjøre dette valget historisk. USA har kun hatt fire mørkhudede guvernører gjennom hele sin historie, og nå kan vi hjelpe Andrew Gillum til å bli Florida's første!, skrev hun.

Flere frustrerte

Flere artister har også gitt uttrykk for samme frustrasjon. Guns N'Roses-vokalist Axl Rose skrev også på Twitter, og beskyldte Tump-leiren for å bruke musikk på politiske tilstelninger uten artistenes samtykke.

Og det stopper ikke der, for forrige uke truet artist og produsent Pharrell Williams med å saksøke Trump for å ha brukt hans låt «Happy» på et valgmøte bare få timer etter synagoge-massakren i Pittsburgh.

Andre artister, blant annet The Rolling Stones, O'Jays, Adele og Queen, har også bedt om at Trump ikke bruker musikken deres, skriver CNN.