President Donald Trump har en travel dag dagen før mellomvalget. Her fra talen i Cleveland, Ohio, tidligere i natt.
President Donald Trump har en travel dag dagen før mellomvalget. Her fra talen i Cleveland, Ohio, tidligere i natt. Foto: REUTERS/Carlos Barria

Trumps innspurt mot mellomvalget

President Donald Trump har hatt en travel dag, med taler tre steder før mellomvalget tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidenten startet sin valgkampinnspurt med å erklære at «alt er på spill».

Trumps første stopp mandag var i Cleveland, der han drev valgkamp for Mike DeWine, Republikanernes guvernørkandidat.

Trump gikk ut mot DeWines motstander fra Demokratene, Richard Cordray, som Trump stemplet som «et dårlig menneske», som har «såret mange mennesker».

Trump brukte også opptreden i Cleveland til å oppfordre Republikanere til å stemme for å holde hans politiske bevegelse i gang.

Demokratene er for åpne grenser og økt kriminalitet, sa presidenten.

– Kan ikke bruke ordet «vakker» lenger

I en sjelden valgkampopptreden var førstedatter Ivanka Trump med presidenten på opptreden i Cleveland.

Trump benyttet muligheten til å tilsynelatende mobbe #MeToo-kampanjen da han introduserte datteren på scenen, skriver AP.

– Det er ikke lov å bruke ordet «vakker» lenger når man snakker om kvinner. Det er politisk ukorrekt, sa presidenten, før han lovte å aldri bruke ordet igjen.

Dro videre til Indiana

Etter opptreden i Cleveland dro Trump videre til Fort Wayne, Indiana, for å vise sin støtte til den Republikanske Senatskandidaten Mike Braun. Der hevdet han Demokratene vil ødelegge økonomien og fremtiden til landet.

– En stemme for Republikanerne er en stemme for å fortsette vår ekstraordinære velstand. En stemme for Demokratene er en stemme for å stoppe den økonomiske veksten veldig fort, sa presidenten, før han la til at en seier for Demokratene vil produsere et «sosialistisk mareritt».

Trumps tale i Indiana ble flere ganger forstyrret av protestanter. Protestantene ble eksortert ut, og Trump ba en av dem om å «dra hjem til mamma».

Trump hadde med seg en kvinnelig trio på sin opptreden i Indiana. Ivanka Trump var med på sin andre tale for kvelden, mens også pressesekretær i Det hvite hus Sarah Huckabee og rådgiver Kellyane Conway også dukket opp på scenen i Fort Wayne.

Avslutter i Missouri

Trump avslutter i Cape Girardeau, Missouri, der han er for å vise sin støtte til Josh Hawley.

Før talen gjorde Trump en opptreden med noen av sine favorittkommentatorer blant de konservative, i tillegg til radiovert Rush Limbaugh og Fox News-programlederne Sean Hannity og Jeanine Pirro.

Talen ble stoppet en periode etter at en tilhenger trengte medisinsk assistanse. Etter flere minutters avbrytelse begynte tilhengerne å synge «Amazing Grace».

– Det var vakkert, sa presidenten, før han la til at han håpet det gikk bra med tilhengeren som trenge assistanse.