TV 2-ekspert raser mot «skandaledømming»

TV 2-ekspert Jesper Mathisen raser etter at dommeren ikke ga Martin Bjørnbak det røde kortet i første omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst!

Tross gode perioder klarte ikke Lillestrøm å sette det avgjørende målet i bunnoppgjøret mot Bodø/Glimt. Dermed er Lillestrøm på kvalifiseringsplass med to serierunder igjen.

– Hadde Lillestrøm vært mer effektive hadde de tatt et langt steg mot sikker plass, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Men mye kan endre seg på de to siste kampene. Bare to poeng skiller fra Lillestrøm på 14. plass til Bodø/Glimt på 11. plass. I mellom de ligger Start og Strømsgodset.

– Målforskjellen til Lillestrøm og Lennartson er klart bedre enn Start sin. I tillegg er det Start som har det tøffeste gjenværende programmet, og dermed har fortsatt Lillestrøm gode muligheter til å klatre opp til sikker plass, forteller Jesper Mathisen.

Men det som skjedde fem minutt før pause vakte oppsikt. Martin Bjørnbak klippet ned Fredrik Krogstad når Lillestrøm var i kontring.

– Det er katastrofedømming. At ikke Bjørnbak blir utvist før pause er smått utrolig. Det er av årets klareste røde kort, men dommeren klarer på et eller annet merkelig vis kun å gi gult kort, raser Jesper Mathisen.

– Det er en fryktelig takling uten mulighet til å nå ball, og i tillegg stopper han en farlig overgang. Uforståelig dømt, og hadde dommeren gjort jobben sin hadde selvfølgelig Lillestrøm hatt en bedre sjanse til å vinne kampen, fortsetter Mathisen.

I etterkant er Bjørnbak selv enig at taklingen ikke var pen.

– Det føltes riktig med gult kort der og da, men i etterkant så ble det nok litt mer grisete enn tiltenkt. Det gikk bra med offeret så da ordnet det seg, sier Martin Bjørnbak til TV 2.

Praktscoring etter to minutter

Det tok bare to minutter før det ble jubel på Åråsen, men da hos de tilreisende. Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth får ballen etterhvert utenfor sekstenmeteren til Lillestrøm. Spissen ser sitt snitt og banker ballen i motsatt kryss.

– Den scoringen er en av årets vakreste og en klar kandidat til årets mål. Det er veldig vanskelig å få presset den ballen under tverliggeren, men Fardal Opseth gjør det på en utmerket måte, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Men Lillestrøm svarte raskt. Fredrik Krogstad prøvde skuddfoten etter ni minutter. Avslutning ble klarert tilbake til Krogstad som la ballen inn til Arnór Smárason som skled inn 1-1 forbi Glimt-forsvaret.

Derfra handlet det meste om Lillestrøm. Etter elleve minutter slo hjemmelaget et hardt hjørnespark inn i feltet. Der var Bodø/Glimt-kaptein Martin Bjørnbak nær med å sette ballen i eget mål, men ballen gikk via stolpen og ut.

Det ble etterhvert rom for begge lag offensivt. Bodø/Glimts Vegard Leikvoll Moberg kom til en stor sjanse men avslutningen skled av foten og gikk over. Rundt halvtimen spilt slapp Lillestrøm bortelaget mer inn i kampen.

Fem minutt før hvilen stormet Lillestrøm i angrep når Bjørnbak felte Krogstad. Dommeren blåste frispark uten å gi fordel til hjemmelaget som var fem mot fire. Det skapte reaksjoner hos Lillestrøm-spillerne, som ikke skapte noe på det påfølgende frisparket. Lagene gikk til pause med 1-1.

Stor sjanse etter hvilen

Martin Bjørnbak bommet på ballen like etter pausen og dermed var det fritt fram for Thomas Lehne Olsen. Spissen prøvde å runde Glimt-keeper Ricardo Friedrich, men målvakten får en hånd på ballen og Lehne Olsen mistet kontroll og rotet ballen til side for mål. En frisk start for hjemmelaget i andre omgang.

Etter det får Lehne Olsen to nye sjanser til å rette opp. Men skuddet gikk rett på Friedrich og headingen gikk like over mål.

Kampen ble en stillingskrig der Lillestrøm roet ned det voldsomme tempoet de starten andre omgangen med. Bodø/Glimt slurvet mye i de avgjørende situasjonene.

Etter 65 minutter stod dommeren i veien for Lillestrøm. Dermed kunne bortelaget kontre. Anor Layouni prøvde å finne Fardal Opseth inne foran mål, men ballen ble litt for høy for Glimt-spissen som var alene med keeper.

Fem minutter før slutt vinner Aleksander Melgalvis ballen i gunstig posisjon for hjemmelaget. Men i stedet for å spille til lagkameratene fyrte han av fra distanse. Uten fare for bortelaget.

Lillestrøm hadde en stor sjanse på overtid etter et hjørnespark. Men Frode Kippes forsøk ble reddet på strek, og returen ble klarert vekk. Dermed endte det 1-1 i bunnoppgjøret på Åråsen.