Toyota Corolla ble erstattet av Auris tilbake i 2007. Men nå gjør den comeback i det norske markedet.
Toyota Corolla ble erstattet av Auris tilbake i 2007. Men nå gjør den comeback i det norske markedet.

Gjør comeback: Dette bør du vite om verdens mest solgte bil

Corolla er tilbake etter 12 års fravær.

Den kom på markedet første gang i 1966 og har forlengst blitt en legende. Toyota Corolla har vært kjent som noe av det mest fornuftige du kan kjøpe på fire hjul.

Etter at Corolla-navnet har vært borte fra det norske markedet noen år, har den nå gjort comeback.

Toyota har i en årrekke vært et av landets aller mest solgte bilmerker og Corolla vil etter alt å dømme bli en viktig volummodell for det japanske bilmerket de neste årene. Både ute i den stor verden og ikke minst her hjemme.

Nå har vi samlet sammen litt fakta om nykommeren.:

Ting tar tid: Toyota startet utviklingen av nye Corolla tilbake i 2014. Siden den gang har de lagt ned mer enn 400.000 timer på prosjektet.

90 % av Toyota-salget i Norge er med hybrid.
90 % av Toyota-salget i Norge er med hybrid.

Ting koster penger: Tid er penger. Det er brukt mye tid på bilen, og det speiler utviklingskostnadene, som er på 60 milliarder Euro, for å utvikle den helt nye Corolla.

Toyota Camry gjør comeback etter 14 år!

Hybrid: Corolla blir tilgjengelig med to hybride drivlinjer: En 1,8-liter på 122 hk og en 2-liter på 180 hk. Totalt her Toyota laget mer enn 12,5 millioner hybridbiler globalt. 2,1 millioner av disse er solgt i Europa, i form av 8 ulike modeller. Nye Corolla kommer også i en ikke-hybridversjon med en 1,2-liters bensinturbo. I Norge vil den kun selges på bestilling.

Den nye, kraftigere 2-liters motoren
Den nye, kraftigere 2-liters motoren

For de som hadde diesel: Den nye og kraftige 2-literen er utviklet mye med tanke på de som kommer fra dieselbiler og som dermed er vant til kraftige motorer med mye moment.

Dette er verdens mest solgte bil

90 prosent: I Norge står Toyotas hybride drivlinje nå for mer enn 90 prosent av personbilsalget.

Fjerde generasjon: Corolla har fått optimaliserte hybrid-drivlinjer hvor det er lagt mer vekt på kjøreglede. Dette er fjerde generasjon av Toyotas hybrid-system.

Toyota Corolla kom i 1966.
Toyota Corolla kom i 1966.

12. generasjon: Toyota Corolla kom første gang i 1966. Siden har bilen blitt solgt i mer enn 150 land verden over. Mer enn 45 millioner biler har blitt solgt, og bilen er med god margin den mestselgende bilen gjennom historien. Den som kommer nå er 12. generasjon, og vil sikkert sette ytterligere fart på salget.

Les også: Verdens mest solgte gjør comeback – vi tester nå

Toyota Auris kom i 2007
Toyota Auris kom i 2007

Auris kommer: I Europa ble Corolla avløst av Toyota Auris i 2007. Mange stusset, da Corolla var og er en sterk merkevare. Men også Auris hadde suksess. Etter nesten 12 år på markedet har det blitt solgt mer enn 42.000 nye Auris her hjemme. Over 60 prosent av disse er hybrider.

Auris forsvinner: Det finnes per i dag ingen planer om å holde liv i Auris-navnet videre. Nå er det Corolla som gjelder.

Les også: Slik er verdens største bilforretning

Video: slik er den nye Toyota Corolla