Seksdoblet inntektene med kona som sjef

Med Pernilla Solberg (45) i sjefsstolen steg omsetningen til nye høyder. 2017 ble et rekordår for familien Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se reportasjen i videovinduet øverst.

Hjemme i huset på Finnskogen, en kort kjøretur inn i Sverige fra den norske grensa, sitter Pernilla Solberg på hjemmekontoret og jobber. Petter og Oliver Solberg snakker om bilkjøring på kjøkkenet.

I 2008 trakk Subaru seg ut av rallysirkuset, og Petter Solberg sto uten en innbringende fabrikkontrakt som sørget for over 50 millioner kroner på lønnskontoen hvert år.

68 millioner

Siden den gangen har Pernilla Solberg, som selv har vært rallyfører, tatt en stadig større plass i mannens motorsportsatsing gjennom familiens svenske selskap PS 110 procent AB.

HJEMMEKONTOR: Pernilla Solberg styrer millionbutikken hjemme i Sverige.
HJEMMEKONTOR: Pernilla Solberg styrer millionbutikken hjemme i Sverige.

– Vi kan ikke drive med dette her hvis vi taper penger. Vi er nødt til å drive en sunn virksomhet. Selv om vi har vært heldige og hatt muligheten til å leve på at Petter har tjent mye penger i mange år, kan vi ikke leve på gamle meritter, sier Pernilla Solberg.

Og resultatene fra 2017 forteller at team-sjef Pernilla har stålkontroll. Med en omsetning på 68 millioner og et resultat på 10 millioner kroner etter skatt er det en seksdobling fra året før.

Petter Solberg slurper i seg kaffe og ser utover mot Varaldsjön utenfor kjøkkenvinduet.

– Pernilla er ikke den som synes mest, men hun jobber hele tida. Hun har full kontroll på alle papirer, kontrakter og all organisering i teamet. Jeg synes det er en veldig bra fordelingsnøkkel, sier Petter Solberg.

Verdensmester

Tidligere i oktober tok Petter Solberg sin femte VM-tittel i karrieren, denne gangen for lag sammen med svenske Johan Kristoffersson, som også ble verdensmester individuelt.

VERDENSMESTER: Petter Solberg.
VERDENSMESTER: Petter Solberg.

VM-suksessen for lag betyr mye for familien Solberg. De har selv bygget opp teamet , og laget bærer Petters initialer. PSRX Volkswagen-team.

Samtidig med Petter Solbergs suksess får sønnen Oliver (17) mer og mer oppmerksomhet for resultatene både i rally og rallycross.

– Jeg kjenner meg mye mer som mamma for Oliver enn som en team-sjef. Jeg hjelper han med kontrakter og papirarbeid, men jeg tror nok det vil bli mer jobb for Oliver fremover, forteller Pernilla Solberg.

– For meg så er mamma mamma. Hun hjelper meg med alt, men jeg ser ikke på henne som en manager, sier Oliver Solberg.