VRAKET: Camilla Herrem har spilt 12 mesterskap på rad for Norge, men er vraket til EM i Frankrike.
VRAKET: Camilla Herrem har spilt 12 mesterskap på rad for Norge, men er vraket til EM i Frankrike. Foto: Axel Heimken

Herrem vraket: – Det er selvfølgelig tøft

Norges EM-tropp er klar. Veteran Camilla Herrem får ikke plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har plukket ut de 16 som skal representere Norge under EM i Frankrike. Det blir uten Camilla Herrem, som har spilt 12 mesterskap på rad for Norge.

– Vi i trener-teamet mener at Sanna Solberg og Thea Mørk er bedre rustet til mesterskapet enn Camilla Herrem. Samtidig er det tøft å sette ut en spiller som Camilla, som har vært så trofast og solid i så mange år, sier Hergeirsson til TV 2 etter uttaket.

– Hun har jobbet hardt og gjort alt riktig, og kommet langt på de fire månedene etter fødselen, så hun er en reserve til mesterskapet, følger han opp.

Camilla Herrem legger ikke skjul på at hun er skuffet etter vrakingen.

– Det er selvfølgelig tøft, og det er en avgjørelse jeg ikke kan gjøre noe med. Det betyr mye for meg og for alle som får være med på landslaget, så den beskjeden er tøff å få. Jeg er glad jeg har gjort absolutt alt jeg kan de siste fire månedene for å prøve å komme med, sier hun til TV 2.

– Syns du det var riktig?

– Det er det ikke jeg som kan svare på. Jeg har gjort det jeg kan. Thorir mener det er riktig, og da respekterer man de avgjørelsen.

Forrige gang Herrem ble vraket fra en landslagstropp var til OL i Beijing.

– Kommer sterkere tilbake
Herrem la ut en post på Instagram kort tid etter uttaket var klart hvor hun skriver følgende:

«Det blei ikkje EM på meg i år, men eg e utrolig stolt over det eg har fått til på disse få mnd. Fikk ein nydelige liten gutt 7. juni, kjempa meg tilbake i såpass bra form at man nesten blir tatt ut til EM, det e någe eg e stolt over. Det har vært 4 mnd med knallhard jobbing, og eg e glad for at eg med hånden på hjerta kan sei at eg har gjort alt 100 prosent, det kan jaffal ingen ta meg på. Aldri gøy når man ikkje når målet man har satt seg, men sånn e det någen ganger. Eg ska komme sterkere tilbake, just wait and see. Ønske uansett jentene lykke til i EM. Spennende blir det.»

– Jeg forstår Hergeirsson sin avgjørelse. Fire måneder er knapp tid, men jeg syns Herrem har gjort en kjempejobb, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad etter uttaket.

Sulland tilbake i varmen
Det har vært mest spenning rundt venstrekant-rollen, hvor både Camilla Herrem og Thea Mørk har vært aktuelle. Nå er det altså klart at Thea Mørk får plassen foran rutinerte Herrem.

FÅR TILLIT: Etter lang tid på sidelinjen er Linn Jørum Sulland blant Thorir Hergeirssons utvalgte.
FÅR TILLIT: Etter lang tid på sidelinjen er Linn Jørum Sulland blant Thorir Hergeirssons utvalgte. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

I tillegg har det vær spenning rundt hvorvidt Linn Jørum Sulland får tillit på bakspiller-plass. Etter å ha pådratt seg en kneskade før OL i 2016 har 34-åringen lenge vært uaktuell for landslagsspill.

– Linn Jørum Sulland er en meget god skytter, ingen tvil om det. Etter OL var det lenge uvisst hvordan fremtiden hennes ville være og om hun ble skadefri. Jeg har vært veldig klar på at hun først må komme tilbake for fult på klubblag. Derfor var det en periode uaktuelt å ha henne med her med tanke på belastningen. Hun er med oss på grunn av kvalitetene hennes, sier Hergeirsson.

Vipers-stjerne får tillit
Den store overraskelsen i troppen var 19 år gamle Henny Reistad, som står uten kamper for det norske A-landslaget.

– Hun har ferdigheter, og det er først og fremst derfor vi har tatt henne med. Samtidig tenker vi langsiktig. Hun skal ikke være den spilleren som drar lasset i mesterskapet, det skal andre gjøre. Men hun skal komme inn å bruke sine ferdigheter når det trengs, forklarer landslagssjefen.

Norge er i gruppe D, sammen med Romania, Tyskland og Tsjekkia. Gruppespillet foregår i Brest og Norge EM-åpner mot Tyskland 1. desember.

Troppen er som følger:

Målvakter:
Katrine Lunde og Silje Solberg

Bakspillere:
Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic, Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen, Henny Ella Reistad og Linn Jørum Sulland.

Kantspillere:
Malin Aune, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg

Linjespillere:
Heidi Løke, Kari Brattset, Vilde Mortensen Ingstad