MODERAT PRISUTVIKLING: Ifølge Eiendom Norge er det normalt med et fall i eiendomsprisene i oktober. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MODERAT PRISUTVIKLING: Ifølge Eiendom Norge er det normalt med et fall i eiendomsprisene i oktober. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Boligprisene sank 0,6 prosent i oktober

Boligprisene i Norge sank med 0,6 prosent i oktober 2018. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser Eiendom Norge.

Boligprisene er nå 2,4 prosent høyere enn for ett år siden.

– I oktober sank boligprisene som normalt for måneden å være. Med uendrete sesongkorrigerte priser forsetter den moderate prisutviklingen fra de foregående månedene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i Norge som i 2018. Dette tyder på god balanse mellom tilbud og etterspørsel og et velfungerende boligmarked, ifølge Dreyer.

I oktober ble det solgt 9.034 boliger i Norge, noe som er 6,0 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017.

– Det har vært stor aktivitet i boligmarkedet sist måned, og så langt i år er det solgt 2,0 prosent flere boliger enn på samme tid i rekordåret 2015, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 43 dager å selge en bolig i oktober 2018, noe som er tre dager flere enn i oktober i fjor. Av byene hadde Oslo raskest salgstid med 25 dager og Kristiansand tregest salgstid med 79 dager.