LUKSUSVILLA: I Sør-Afrika kjøpte Britta en villa nært et populært safari-område. Foto: TV 2 Danmark/Wiegaarden
LUKSUSVILLA: I Sør-Afrika kjøpte Britta en villa nært et populært safari-område. Foto: TV 2 Danmark/Wiegaarden

Svindelmistenkte Britta (64) pågrepet etter flere uker på flukt

Britta Nielsen er mistenkt for å ha svindlet til seg 111 millioner danske kroner. Nå er hun pågrepet i Sør-Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Flukten er over. Hovedmistenkt 64-åring i svindelsak er pågrepet» skriver Statsadvokaten for særlig økonomisk og internasjonal kriminalitet (SØIK), på Twitter.

Pågrepet i Johannesburg

Pågripelsen skjedde i en leilighet i Johannesburg i Sør-Afrika klokken 05.30 mandag morgen. SØIK var tilstede under pågripelsen.

Britta Nielsen har vært ettersøkt internasjonalt siden hun rømte fra Danmark etter å ha anklaget for å ha svindlet arbeidsplassen sin, Barne- og sosialdepartementet i Danmark for mange millioner.

Gjennom flere år skal hun ha tappet kontoer med midler til de mest sårbare i samfunnet, blant annet akutt psykisk syke. Hun er siktet for å ha underslått minst 111 millioner danske kroner.

Luksusliv

Pengene har hun blant annet brukt til å kjøpe en luksusvilla i et safari-område i Sør-Afrika. Hun har kjøpt dyre tomter til sønnen, og datteren har fått dyre spranghester.

– Flukten er over. Den mistenkte er pågrepet som resultat av målrettet internasjonalt samarbeid mellom SØIK og en rekke internasjonale myndigheter. Det er nå håp om at vi kan få en endelig oppklaring og svar på hvor resten av de forsvunnede millionene er, sier politiinspektør Thomas Anderskov Riis i en pressemelding.

Mann (38) pågrepet

En 38 år gammel mann ble pågrepet i saken torsdag. Også han i Sør-Afrika. Han er siktet for heleri i og med at han skal ha hatt en sentral rolle i å bruke pengene. 38-åringens identitet er ikke offentliggjort.

Nielsen var høyt betrodd medarbeider i departmentet i 40 år. I fjor mottok hun Dronning Margrethes fortjenestemedalje i sølv for tro tjeneste i departementet, og 25 september i år ble hun siktet for millionsvindelen.

Nielsen og den 38 år gamle mannen vil nå bli begjært utlevert til Danmark.