Nådeløse Helland straffet Odd: – Den venstrefoten er verdt mye, mye penger

Rosenborg har seriegullet i lommen etter en overbevisende 3-1-seier mot Odd søndag. Pål André Helland ble tomålsscorer for RBK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Odd 3-1:

En nådeløs Pål André Helland scoret to og Mike Jensen ett da Rosenborg slo Odd 3-1- på Lerkendal søndag.

Se Hellands scoringer i Sportsnyhetene øverst!

Men etter Branns 3-1-seier mot Strømsgodset må Rosenborg vente med å feire seriegullet.

– Vi gjennomførte en god prestasjon og tok tre poeng. Jeg kunne ikke be om mer. Dersom vi ikke blir seriemester i dag, så tar vi poengene neste helg. Nå skal vi spise mat og se Brann-kampen, sa RBK-trener Rini Coolen til TV 2 Sporten etter kampen.

– Pål André Helland er en strålende spiller, og når han er i toppform og skadefri kan alle se hvor viktig han er for oss. Scoringene hans i dag var bra for oss og godt for ham personlig, sa han.

Tomålshelten Pål André Helland føler seg sikker på at seriegullet nå er i boks.

– Vi tok de siste centimeterne nå, og viste at Brann-kampen ikke var et blaff. Hadde vi røket på et poengtap så hadde det kanskje blitt hausset opp i media og vi blitt litt nervøse. Uansett resultatet i Brann-kampen mot Godset, så skal vi bare ta den siste spikeren i kisten nå, slo Helland fast til TV 2.

Han medgir at det har blitt en tøffere sesong enn først antatt.

– Året har vært sinnssykt turbulent. Likevel snakkes det ned at vi klarer å vinne serien og være i cupfinalen. Det sier litt om lagkompisene mine her i Rosenborg. Det har vært litt kaos og vi har ikke vært enige med styret om alt. Men de har sikkert ikke vært enige med oss om alt heller. I år har det vært mye ekstra rundt klubben, og når vi ender opp i den posisjonen vi er i nå, så sier det vanvittig mye om lagkameratene mine, mente Helland.

Om styreleder Ivar Kotengs kommentar om 5. divisjonskvalitet på spillet i semifinalen mot Start, sier en smilende Helland:

– I dag var prestasjonen god nok til at vi rykker opp i fjerdedivisjon, om ikke tredjedivisjon.

Bendtner fokuserer på det sportslige

Nicklas Bendtner ble fredag dømt til 50 dager fengsel for vold mot en taxisjåfør, og anket på stedet. Etter kampen var han lite snakkesalig om dommen.

– Mitt fokus har hele tiden det sportslige, og jeg har vært klar til å spille hele tiden. Nå avgjør vi uansett alt mot Start. Vi har hele tiden stått sammen som et lag, og vi er nummer én på tabellen. Klubben har stått bak meg fra dag én, de har alltid vært der for meg og det har vært fantastisk, sa Bendtner til TV 2.

Seieren mot Odd betyr at Rosenborg er seriemester dersom de slår Start i neste serierunde, ettersom Brann slo Godset søndag kveld.

– Vi har ikke den kvaliteten som Pål André Helland hadde, hvis vi hadde hatt det kunne vi fått med et godt resultat her, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

– Den venstrefoten til Helland er verdt mye, mye penger, slo TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast.

Ekspertene har ikke latt seg imponere over Rosenborg denne sesongen, til tross for at Trondheims-klubben har seriegullet i lommen og 2. desember skal spille cupfinale mot Strømsgodset.

– Rosenborg-fansen forventer mer og klubben forventer mer. De forventer bedre angrepsspill, bedre spill og høyere kvalitet. Jeg hadde håpet at Rosenborg skulle bli pushet mer inn i de siste kampene. Skal det være et lag neste år som utfordrer Rosenborg, så tror jeg ikke det blir Brann, men heller Molde, sa Jesper Mathisen.

– Rosenborg burde ha vunnet serien for flere serierunder siden med den kvaliteten de har i laget. Se for eksempel hva de har gjort oppe på Lerkendal denne sesongen. Før hatet lagene å reise til Lerkendal, nå er lagene ikke like engstelige lenger, poengterte Ivar Hoff i FotballXtra.

Hoff er spesielt kritisk til det Nicklas Bendtner har levert på topp for Rosenborg denne sesongen. Dansken gikk målløs av banen mot Odd.

– Han står på fem scoringer, og er Norges dyreste spiller når det gjelder både sign-on-fee og lønninger og alt. Det er kritikkverdig av en spiller av hans kaliber å stå med kun mål, mente han.

– Venstrefoten til Helland er verdt mye, mye penger
Rosenborg skapte flere gode sjanser den første halvtimen mot Odd, men slet med å få ballen i nettet. Blant annet skjøt Pål André Helland like utenfor fra god posisjon ved et par anledninger.

Seks minutter før pause scoret Rosenborg. Helland fikk sjansen igjen, og fra skrått hold dunket han ballen i mål.

– Han har ikke hatt den innertier-sesongen han har hatt før, men han var Rosenborgs beste i førsteomgang. Keeperen burde imidlertid kanskje reddet skuddet, sa Ivar Hoff i FotballXtra etter scoringen.

– Ni av ti ville ikke forsøkt seg på skudd der. De ville nok forsøkt å funnet en medspiller i feltet. Men enig, det skuddet burde keeperen tatt. Uansett så er venstrefoten til Helland verdt mye, mye penger, slo TV 2-ekspert Jesper Mathisen fast.

Odd var samtidig farlig frempå ved flere anledning. Hellands scoring sørget imidlertid for at Rosenborg kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Odd svarte umiddelbart
Ti minutter ut i andre omgang doblet Rosenborg igjen. Mike Jensen dukket opp i feltet, og plasserte ballen elegant i mål fra rundt 16 meter.

– Han styrte ballen intelligent i kroken fra 16-17 meter. Jensen vet hva han gjør, beskrev Hoff om scoringen.

Men i det 59. minutt slo Odd tilbake. Ballen endte opp hos Espen Ruud etter et corner, og han headet inn reduseringen 1-2.

Rosenborg svarte umiddelbart. For bare ett minutt senere utnyttet en nådeløs Pål André Helland en glipp i Odd-forsvaret, og plasserte ballen iskaldt i mål med venstrefoten fra rundt 16 meters hold.

– Helland fikk kranglet med seg ballen og plasserte ballen iskaldt i mål. Rosenborgs største profil leverte varene, og det gjør meg glad etter alle skadeproblemene han har hatt, sa Mathisen.

Odd hadde noen svært store sjanser til å redusere på tampen. De klarte ikke å score, og Rosenborg kunne juble for 3-1-seier.

Slik startet lagene:

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Meling, Hovland, Reginiussen, Dahl Reitan - Denic, Trondsen, Jensen - Bendtner, Søderlund, Helland

Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Bergan, Hagen, Risa - Samuelsen, Hoff, Kitolano - Lauritsen, Nordkvelle, Mladenovic

Dommer: Tom Harald Hagen