29 døde etter flom i Italia

Flommen er den verste i landet på et tiår, og har ført til ødeleggelser for mer enn 1 milliard euro.

Store skader i nærheten av huset som ble oversvømt i Casteldaccia ved Palermo på Sicilia. (Foto: Alessandro FUCARINI / AFP)
Store skader i nærheten av huset som ble oversvømt i Casteldaccia ved Palermo på Sicilia. (Foto: Alessandro FUCARINI / AFP)

SISTE: BBC opplyser at dødsfallet har steget til 29 etter den historiske flommen i Sicilia i Italia.

– Situasjonen er dramatisk, sier statsminister Giuseppe Conte, ifølge BBC.

Kraftig vind og regn har ført til store ødeleggelser i landet den siste uken. Flommen er den verste på minst et tiår, og har gjort ødeleggelser for mer enn 1 milliard euro, skriver BBC.

Avisa Leggo opplyser at to familier med tolv personer hadde tilhold i huset i Casteldaccia nær Palermo lørdag, men at to av dem var ute for å handle, mens en tredje var utenfor huset da vannstanden i elva Milicia steg i rekordfart.

Det skjedde etter en uke med ekstremvær i den italienske regionen.

Elva har ikke tidligere utgjort en trussel, men hjemmet ble oversvømt. Beboeren som var utenfor overlevde ved å klatre opp i et tre og ringte nødetatene på mobilen.

På Twitter beskriver brannvesenet den påfølgende redningsaksjonen som svært dramatisk. Ni livløse fra to familier – barn, foreldre og besteforeldre – ble hentet ut av det oversvømte huset i løpet av natten.

– En grusom tragedie har rammet oss, uttaler ordføreren i Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto, ifølge nyhetsbyrået Ansa.

Vannføringen i elva i byen steg raskt som følge av kraftig regn, melder lokale medier.

Ytterligere to ble funnet døde i en bil søndag i provinsen Agrigento på Sicilia. Bilen var blitt fylt med flomvann, opplyser en polititalsmann til DPA.

Ansa melder at en mann er funnet omkommet nær Vicari på Sicilia. I Corleone ble det søkt etter en savnet lege.

Rundt 30 personer har mistet livet i uvær den siste uken, med regn, tornadoer, oversvømmelser, jordskred og kraftig vind flere steder i landet. Det er varslet fortsatt ekstremvær i dagene som kommer.

(©NTB)