Lacazette reddet Arsenal-poeng i toppkampen

Alexandre Lacazette vartet opp med en lekker scoring da han sørget for uavgjort i toppkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Liverpool 1-1

– Jeg har aldri sett Jürgen Klopp så eitrende forbanna gjennom en hel omgang, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter den målløse førsteomgangen.

Liverpool hevet seg etter hvilen, og etter 60 minutter hamret James Milner inn 1-0-målet.

Men ett mål var ikke nok for Liverpool, for ni minutter før fulltid fikset Alexandre Lacazette en elegangt utligning for vertene da han lurte Alisson og skrudde ballen elegant inn i det lengste hjørnet.

​Se den vakre 1-1-scoringen i videovinduet øverst.

– Det er ekstremt bra gjort. Alisson gjør det rette og kommer ut, men forsvarerne klarer ikke å stoppe Lacazette. Det er ekstremt bra gjort av spissen, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Dermed endte det 1-1 på Emirates. Det betyr at Liverpool inntar en foreløpig tabelltopp, men med én kamp mer spilt enn både Manchester City og Chelsea.

– Det var ikke slik jeg ville ha det
​Etter kampslutt fortalte Klopp om hva han var misfornøyd med i den første omgangen.

– Arsenal spilte en bra kamp og var vanskelige å forsvare seg mot. Forsvarsspillet i førsteomgang er det eneste jeg ikke er fornøyd med. Det var ikke slik jeg ville ha det, så vi gjorde noen endringer til pause og scoret et mål og hadde noen enestående kontringer, sier Liverpool-sjefen.

– Vi hadde flere sjanser, inkludert det først målet som var offside. Virgil hadde to. Vanligvis kan han score med lukkede øyne i slike situasjoner, mener tyskeren.

– Synd at vi misset det med noen centimeter, men sånn er det. Det er et poeng og vi tar det. Mot Arsenal vil et poeng alltid være et godt resultat, sier Klopp.

– Et revitalisert Arsenal
​Men det var Arsenals prestasjon som ekspertene lot seg imponere mest av.

– Arsenal løper mer enn Liverpool. Når så vi det sist? Arsenal fighter bedre enn Liverpool. Når så vi det sist? Det er et revitalisert Arsenal, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Arsenal-manager Unai Emery var fornøyd med det laget hans viste, men skulle så gjerne hatt tre poeng.

– Vi ville vinne, men det var en god prestasjon. Vi gjorde tingene som vi skulle og fansen pushet oss. Det var en god kamp for tilskuerne, men jeg er bare 50 prosent fornøyd, sier Arsenal-sjef Unai Emery.

Slik var kampen
​Allerede etter tre minutter var Alexandre Lacazette farlig frempå. Franskmannen fikk forlenget ett lavt innlegg mot mål, men Alisson stoppet forsøket.

Ti minutter senere yppet Arsenal seg igjen. Granit Xhaka åpnet opp Liverpool-forsvaret med en følsom stikker som endte hos Aubameyang. Skuddet fra spissen smalt på utsiden av nettveggen.

Flere dommerkontroverser
​Kort tid senere reiste Gunners-fansen seg igjen fra setene på Emirates. Aubameyang slo inn i feltet, der ventet Mkhitaryan, men armeneren klarte ikke å styre headingen på mål. Angriperen ble forstyrret av Alisson, som gjorde en merkelig inngripen da han gikk langt ut i feltet.

– Mkhitaryan blir meiet ned. Alisson er altfor sen og bare feier ham ned. Jeg mener det er straffespark, men det blir aldri blåst på det, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Etter 17 minutter hadde Liverpool en ball i mål. Firmino skjøt i stolpen, men returen falt i beina til Mané som satte ballen enkelt i mål, men assistentdommeren vinket med flagget. Reprisen viste at det trolig var en feil avgjørelse.

– Dommeren tror at Mané er foran Firmino når den ballen går, men det er han ikke, påpekte Simen Stamsø Møller.

To store van Dijk-sjanser
​Midtveis i omgangen var Virgil van Dijk svært nær ved å sende Liverpool i føringen. Midtstopperen tok ned et innlegg på brystkassen på elegant vis, men den påfølgende avslutningen gikk rett på Bernd Leno.

Utover i omgangen viste Arsenal frem flere lekre angrep, men avslutningene var ikke av samme klasse.

Fem minutter før pause var det Arsenal sin tur til å ha en ball i nettet, men også denne gang var assistentdommeren oppe med flagget.

Helt på tampen av omgangen var Liverpool og van Dijk kun centimetre unna scoring. Nederlenderen vant en duell ved sekstenmeterstreken, og ballen gikk i stolpen bak en utspilt Leno.

– Leno feilberegner den. Han er langt unna, sa Alsaker.

Dermed gikk lagene målløse til pause etter en svært fartsfylt omgang. Men Liverpool-sjef Jürgen Klopp var langt tilsynelatende langt fra fornøyd med det laget hans leverte.

– Jeg har aldri sett Klopp så eitrende forbanna gjennom en hel omgang, sa Alsaker etter de første 45 minuttene.

Og tyskeren var neppe særlig fornøyd med starten på andreomgangen heller, for Arsenal etablerte nok en gang et solid press på gjestene. Men foran mål var Gunners-angriperne fortsatt ubesluttsomme og tannløse.

Etter 60 minutter fikk Klopp likevel grunn til å juble. James Milner hamret ballen i mål fra 15 meter etter at Leno slo en retur rett inn i farlig område etter et innlegg fra Mané.

– En ufattelig viktig scoring for Liverpool. Fansen har sett laget slite tungt i perioder i kveld. Så er kapteinen der, sa Alsaker.

Forrige gang Milner scoret et spillemål i Premier League var for øvrig mot Manchester City i mars 2016.

Lucas Torreira og Arsenal var nær ved å svare umiddelbart, men Alisson reddet skuddet fra den uruguayanske hardhausen.

Liverpool hevet seg
​Kort tid senere smalt Milner og lagkameraten Joe Gomez sammen i en hodeduell, og begge ble liggende på gressmatten. Milner fikk behandling i flere minutter, men engelskmannen kom seg etter hvert på beina igjen.

Liverpool så ut til å få nyvunnet selvtillit av scoringen, for minutter senere var Mané nær ved å fikse 2-0, men senegaleseren kom akkurat for sent på innlegget fra Salah.

Etter 73 minutter sendte van Dijk nok et hardt hodestøt mot mål, men denne gang var Leno på rett sted og fikk vippet forsøket over tverrliggeren.

Ni minutter før fulltid fikk Arsenal endelig scoringen de traktet etter. Lacazette ble spilt fri av Alex Iwobi, franskmannen lurte Alisson og skrudde ballen pent inn i det lengste hjørnet til 1-1.

– Det er en fortjent utlinging. Han er så god foran mål, sa Alsaker.

Kampen levde i beste velgående, og begge lag ivret etter å score vinnermålet. Dommeren la til fem minutter, men det ble aldri noen store målsjanser i løpet av overtiden. Dermed endte det med poengdeling på Emirates.

Slik stilte lagene:

Arsenal: Leno; Bellerín, Holding, Mustafi, Kolasinac; Torreira, Xhaka; Mkhitaryan, Özil, Aubameyang; Lacazette.

Liverpool: Allison; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Milner, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.