RØK: Thea Næss måtte forlate konkurransen i kvartfinalen.
RØK: Thea Næss måtte forlate konkurransen i kvartfinalen. Foto: TV 2

Tårevått farvel med Thea i «Skal vi danse»: – Det er tungt

Kampsportutøver Thea Næss (33) måtte forlate årets «Skal vi danse» etter dommeruke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveldens kvartfinale av «Skal vi danse» var det dommerne som tok over, og deltakerne måtte for første gang framføre to danser.

En av dansene ble framført sammen med en dommer, som også laget regi og koreografi til dansen. Det har dermed vært en travel uke for deltakerne.

Denne uken var det Thea Næss og dansepartneren Ivo Havranek som røk ut av konkurransen, etter en danseduell mot Jan Gunnar Solli og dansepartner Rikke Lund.

Gråtkvalt exit

Etter danseduellen ville to av dommerne ha Jan Gunnar videre, mens to av dommere ville ha Thea videre til semifinalen.

Det var også rekordjevnt i stemmebua, og paret som gikk videre hadde knappe 52 prosent av stemmene.

– Det er tungt. Jeg har hatt et fantastisk eventyr, sa Thea gråtkvalt etter avskjeden.

Hun benyttet også anledningen til å skryte av dansepartneren Ivo og de andre proffe dansernes innsats uke etter uke.

– Jeg har blitt forelsket i dans, og kanskje litt forelsket i Ivo også, sa Thea til latter fra publikum.

– Ikke på lag med seerne

GLAD: Jan Gunnar Solli klarte ikke å skjule begeistringen etter seieren. Her med Einar Nilsson som gikk rett til semifinalen. Foto: TV 2
GLAD: Jan Gunnar Solli klarte ikke å skjule begeistringen etter seieren. Her med Einar Nilsson som gikk rett til semifinalen. Foto: TV 2

Dommerne mente på sin side at de ikke var på lag med seerne i kveldens kvartfinale.

– Det var de to lagene med høyest poengsum som måtte i danseduell, sa dommer Trine Dehli Kleve, som også valgte å sende Thea videre før de endelige stemmene kom inn.

Også Jan Gunnar ble overrasket over dagens utfall, men mente han fortjente plassen etter å ha gitt alt i kvartfinalen.

– Fy fader at jeg klarte å slå henne. Jeg syns synd på henne, fordi hun er kanskje den flinkeste danseren, sa han.

Gikk rett til semifinale

Men det var ikke bare derfor det kom som en overraskelse at Thea måtte forlate «Skal vi danse» i kveldens sending. Ettersom Sophie Elise valgte å trekke seg fra dansekonkurransen, var det ingen av deltakerne som måtte forlate programmet forrige uke.

Det førte til at Martine Lunde måtte ta med seg tre minuspoeng inn i kveldens «Skal vi danse»-sending.

Likevel gikk Martine Lunde og Einar Nilsson rett til semifinalen med hver sine dansepartnere.

Se alle kveldens danser her:

Einar Nilsson og dansepartner Anette Stokke danset med dommer Trine Dehli Cleve til «Vi lever». Trine har laget koreografi og regi til dansen, og har tidligere vunnet 23 medaljer fra EM og VM for dans.

Thea Næss og dansepartneren Ivo Havranek danset quickstep til låten «Jungle Drum» av Emiliana Torrini. Paret fikk mye skryt av dommerne.

Martine Lunde og dansepartner Fredric Brunberg danset med dommer Egor Filipenko til «Min Gente» av J. Balvin og Willy William. Egor har laget koreografi og regi til dansen.

– Jeg skulle gjerne byttet plass med Martine, sa gjestedommer Helene Olafsen etter dansen.

Jan Gunnar Solli og dansepartner Rikke Lund danset tango til låten «Counting Stars» av OneRepublic. Dommer Merete mente det er på tide at Jan Gunnar hever nivået.

Einar Nilsson og dansepartner Anette Stokke danset Cha Cha Cha til en coverversjon av låten «Den Du Veit» av Hovedøen Social Club.

Thea Næss og dansepartneren Ivo Havranek danset en het tango med dommer Merete Lingjærde til «Cell Block Tango» fra musikalen «Chicago». Merete har laget koreografi og regi til dansen.

Martine Lunde og dansepartner Fredric Brunberg danset argentinsk tango til låten «Nothing Holding Me Back» av Shawn Mendes. Som tidligere fikk Martine kritikk for dansen.

Jan Gunnar Solli og dansepartner Rikke Lund danset med dommer Tore i et overraskende trekantdrama til «Rumour Has It». Tore har laget koreografi og regi til dansen, og har ikke danset offentlig på 20 år.