krystallklar Mourinho etter nok en elendig åpning:

– Det er umulig å spille verre enn vi gjorde

– Det gir meg flere hvite hår, sier Mourinho om problemet han ikke finner ut av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var sterke, men rolige ord. Jeg startet med å være positiv, sier Mourinho om pausepraten etter den svake åpningen mot Bournemouth.

– Jeg sa til spillerne: «Det er umulig å spille verre enn vi gjorde. Så andreomgang vil bli bedre.»

Det fikk han utvilsomt rett i. Men portugiseren måtte likevel vente helt til overtiden før han kunne juble for 2-1-målet til Marcus Rashford.

Se alle høydepunktene fra den dramatiske kampen i videovinduet øverst i saken

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt er enig i at det laget leverte i den første omgangen sto til strykkarakter.

– I dag var det som å slippe en haug med unger inn i en godteributikk. Bournemouth fikk løpe rundt der å plukke og gjøre akkurat som de ville. Der har Manchester United litt flaks, for de kunne fort ligget under med et par mål og da blir det straks mye verre, sier Thorstvedt

– Et mystisk fenomen
– Det er et mystisk fenomen med Manchester United nå. Det starter som regel med en fryktelig førsteomgang også kommer det et solskinn av en andreomgang, sier TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid.

Den oppsummeringen er Mourinho enig i. Og akkurat den problemstillingen sliter manageren med å finne ut av.

– Jeg kan ikke forstå det. Jeg var ikke med på oppvarmingen, men min assistent sa at det var den beste oppvarmingen vi har hatt denne sesongen. Alle var fokusert og det var god intensitet. Treningsuken vår har også vært utrolig god. Så jeg kan ikke skjønne hvorfor vi startet så dårlig.

– Vi gjorde noen defensive feil tidlig i kampen, det førte til litt ustabilitet i laget. Det skjedde igjen i dag. Taktisk var vi forberedt på alt. Jeg kan ikke skjønne den mentaliteten, det gir meg flere hvite hår, sier Mourinho.

– Følte meg som den heldigste manageren i ligaen
​Thorstvedt har to mulige forklaringer på problemet.

– Det må være en mental greie eller måten de legger opp kampplanen på. Innstillingen når de går inn til match. For det kan ikke være meningen at det skal se sånn ut. Det går ikke, sier Thorstvedt.

Mourinho er krystallklar når han beskriver det laget hans leverte de første 45.

– Det var ikke bare starten, det var hele førsteomgang. Ved pause følte jeg meg som den heldigste manageren i Premier League. For å ha 1-1 etter en omgang der det kunne vært 5-2 eller 6-2. Defensivt var vi forferdelige. Og når jeg sier defensivt, så mener jeg hele laget, ikke bare forsvarerne. Førsteomgang var en katastrofe. Andreomgang var det motsatte, sier Mourinho.​