Sløste bort enorm mulighet, så reddet innbytteren United på overtid

Marcus Rashford ble overtidshelt for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth - Manchester United 1-2

Bournemouth startet forrykende hjemme mot Manchester United, og formspilleren Callum Wilson sendte vertene i føringen etter elleve minutter. Eddie Howes mannskap herjet tidvis med gjestene i åpningen, men effektiviteten uteble.

Ti minutter før pause utlignet Anthony Martial. Men da United jaktet et seiersmål i den andre omgangen, var ikke hans lagkamerater like kalde foran mål.

For midtveis i omgangen fikk United tre gylne muligheter på løpende bånd. Først dunket Ashley Young et frispark i tverligger, og på returen var Marcus Rashford først, men en oppofrende Nathan Aké kastet seg ned og stoppet skuddet. Målet var åpent, ettersom Asmir Begovic ikke hadde kommet seg opp etter forsøket på å redde frisparket. Den andre returen falt til Paul Pogba, men franskmannens gigantsjanse endte med en altfor svak avslutning som David Brooks reddet på streken.

– Den er vond langt inn i sjelen, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om sløseriet.

Det så ut til å renne ut i 1-1, men på overtid gjorde Pogba og Rashford det godt igjen. Pogba kom seg fri på siden og slo inn til Rashford, og spissen var sterk, dyktig - og litt heldig - da han fikset 2-1.

– Dette er ellevill glede over å score seiersmålet og for å gjøre opp for den syke missen, sier Thorstvedt.

Se seiersmålet i videovinduet øverst!

Matchvinneren var naturlig nok en lettet mann etter kampslutt.

– Vi hadde noen sjanser i forkant der. Vi hadde en god periode og vi skapte mye, som var en forbedring fra den første omgangen, sier Rashford.

Lettet var også José Mourinho. Han mener at laget kunne ha lagt under med mange mål etter den svake førsteomgangen.

– Det var ikke bare starten, det var hele førsteomgang. Ved pause følte jeg meg som den heldigste manageren i Premier League. For å ha 1-1 etter en omgang der det kunne vært 5-2 eller 6-2. Defensivt var vi forferdelige. Og når jeg sier defensivt, så mener jeg hele laget, ikke bare forsvarerne. Førsteomgang var en katastrofe. Andreomgang var det motsatte, sier Mourinho.

Slik var kampen
​Joshua King var uaktuell til dagens kamp grunnet en ankelskade. Dermed startet David Brooks og Callum Wilson på topp for vertene.

Hos Manchester United var Alexis Sánchez tilbake i startoppstillingen, mens Romelu Lukaku ikke var med i kamptroppen grunnet en skade.

Det var vertene som kom til kampens første mulighet. Formsterke Ryan Fraser utnyttet en feil fra Chris Smalling, og satte fart mot United-målet. Vingen utfordret David de Gea med et skudd fra skrått hold, men spanjolen reddet med beina.

Bournemouth-presset vedvarte. Etter ti minutter rullet vertene opp et presist angrep. Junior Stanislas fikk en god skuddmulighet, men det endte med hjørnespark.

Like etter hjørnesparket måtte United-keeperen gi tapt. Lewis Cook åpnet opp høyresiden med en strålende ball til Stanislas, som slo et perfekt lavt innlegg mot Wilson, og angriperen kunne enkelt bredside inn 1-0 fra kort hold.

– De ruller over United i starten her. Bournemouth-spillerne står i kø for å score, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

– United er veldig heldige
​Midtveis i omgangen ropte Bournemouth-spillerne på straffe da David Brooks gikk i bakken etter en duell med Luke Shaw. Dommeren valgte å la den gå.

– United er veldig heldige som ikke får straffe mot seg i den situasjonen, sa Mørtvedt.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt var også enig i at det var nok kontakt til at dommeren burde ha dømt straffe.

Etter 32 minutter fikk gjestene sin første skikkelige målsjanse. Anthony Martial gjorde et godt forarbeid, og Fred fikk avslutte upresset fra ti meter, men brasilianerens avslutning var fryktelig svak. Dermed endte det hele i en småfarlig Bournemouth-kontring.

Men Martial hadde mer å by på. Kun minutter senere var franskmannen dyktig da han lagde 1-1. Ashley Young kombinerte med Sanchez, før chileneren fant Martial i boksen. Vingen var på hugget og prikket sikkert inn utligningen på direkten.

– Han er i fyr og flamme. Det er en fin scoring, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om franskmannens femte ligamål for sesongen.

Baklengsmålet til tross, Bournemouth hadde fortsatt noe å komme med. Kort tid før pause testet Fraser skuddfoten igjen, men denne gang gikk skuddet i nettveggen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Byttet to etter 55 minutter
​Etter 50 minutter prøvde Brooks seg med en frekk hælflikk, men de Gea var påskrudd og reddet forsøket.

Noen minutter senere var Martial på farten, men en offensiv Begovic fikk avverget på uortodoks vis. Like etterpå var den bosniske keeperen igjen dyktig da han hindret Luke Shaw fra å score 2-1.

Mourinho var tydeligvis ikke helt fornøyd med starten på den andre omgangen, for etter 55 minutter gjorde han et dobbeltbytte. Ut gikk Juan Mata og Fred, inn kom Ander Herrera og Marcus Rashford.

Vanvittig sjansesløseri etter trippelsjanse
​Byttene så ut til å sette fart på gjestene. Midtveis i omgangen fikk United noen vanvittige muligheter til å ta ledelsen. Young smalt et frispark rett i tverrligger, og returen falt til Rashford, men Nathan Aké fikk kastet seg ned og blokkert skuddet. Det var en viktig inngripen, for keeper Begovic var utspilt etter å ha slengt seg utenfor målet da han prøvde å redde frisparket. Pogba kom på den andre returen, men franskmannens avslutningsforsøk var utrolig svakt, og Brooks reddet på strek.

– Jeg kan ikke forstå at vi ikke scoret på de sjansene, sa Mourinho etter kampslutt.

13 minutter før slutt gjorde Mourinho sitt siste bytte for dagen da Jesse Lingad erstattet Sanchéz. Og innbytteren fikk også en mulighet på tampen, men Begovic reddet med føttene.

Det så ut til å ende med poengdeling, men på overtid viste Pogba og Rashford at de ville gjøre det godt igjen. Pogba slo innlegget, og i boksen var Rashford sterk da han fikset 2-1.

Dermed ble det tre poeng til Mourinho og co. etter en høydramatisk kamp.

Bournemouth: Begovic; Francis, S. Cook, Aké, Smith; L. Cook, Lerma, Fraser, Stanislas; Brooks, Wilson.

Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Fred, Matic, Pogba; Mata, Martial, Sánchez.