Mercedes GL kom på markedet i 2006 – og er en av de største SUVene på markedet. Nå kan du virkelig få mye bil for pengene i bruktmarkedet på disse modellene.
Mercedes GL kom på markedet i 2006 – og er en av de største SUVene på markedet. Nå kan du virkelig få mye bil for pengene i bruktmarkedet på disse modellene.

Kostet rundt 1,5 millioner ny – du gjetter neppe prisen nå

Her får du mye luksus-SUV for pengene

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de største og dyreste SUV-ene på markedet i 2007 var Mercedes GL.

Den er over 5 meter lang – veier nærmere 2,5 tonn – og hadde en startpris på en drøy million kroner i Norge i 2006.

En god bunke ekstrautstyr sørget for at det fort ble halvannen million kroner før kunden var ferdig med å spekke sin bil.

Med andre ord: Ikke akkurat en hverdagslig bil. Særlig ikke med bakseter. Mange flere kjøpte GL som varebil, fordi den da ble langt billigere.

Men nå kan du faktisk få en GL til, hold deg fast, rundt 150.000 kroner. Litt avhengig av utstyr, kan dette bety at du slipper unna med 10 prosent av nyprisen!

GL: Mega-SUVen takker for seg

Gjort mye

Vanligvis ville det her vært snakk om en bil har kjørt minst et ti ganger rundt jordkloden. Fullt så ille er det ikke denne gangen. Den står oppført med 295.000 kilometer i annonsen. Men med så mange kilometer på telleren, blir det naturligvis noen påkostninger underveis.

Det er gjort en hel del av det. Her er noe av det som listes opp:

Hellakkering i 2017

Nytt parkbremsopplegg og skiver bak

Overhalt girkasse

Firehjulskontroll

Byttet innsug begge sider

Nye tannstang

Nye bærearmer begge sider foran

Nye hovedlykter

Nye puter rund baut på luftfjæring

Ny turbo og eksosmanifoiler

22" alu med nye dekk til sommerdekk

Totalt utgjør denne listen alene mer enn prisantydningen på bilen.

Selv en G-klasse kan være sportslig – bare se her!

Bilen vi omtaler her har Lorinzer-styling, som gjøre at den ser mer sporty ut enn standardutgavene av GL. Faksimile: Finn.no
Bilen vi omtaler her har Lorinzer-styling, som gjøre at den ser mer sporty ut enn standardutgavene av GL. Faksimile: Finn.no

Styling

I tillegg til dette har denne bilen Lorinser-styling, som gir den et litt annet utseende enn en "vanlig" GL.

Den ble også raust utstyrt som ny. Luftfjæring, navigasjon, takluke, skinn, sju seter er på plass og naturligvis hengerfeste, er på plass.

Trenger du en skikkelig trekkhest, er GL perfekt. Den kan dra 3,5 tonn.

I annonsen hevdes det at bilen tight og føles som en ny bil å kjøres. Det er nok noe du bør sjekke selv. I utgangspunktet er dette en av de virkelige komfortmesterne i SUV-segmentet.

Hvis du er ute etter en GL, så sjekk gjerne vår nybilguide først

Mye å dra på

320 CDI betyr sekssylindret dieselmotor på 3-liter og med 224 hk/510 Nm. I utgangspunktet er dette en sterk og momentsterk motor. Men det er klart, når du får en GL å drasse på, blir det ikke akkurat gnistrende ytelser.

Likevel, 0-100 km/t går på godkjente 9,5 sekunder.

Forbruket er også omtrent slik man forventer av et slikt kjøretøy. Du skal jobbe godt for å komme under literen.

En liten bonus med GL, er at den faktisk er bygget for å kunne kjøre offroad også. Her skal det mye til at du ikke kommer helt fram til hytta.

Skal du ha trekkvogn, er det ikke mange som gjør jobben bedre enn GL. Den kan trekke 3,5 tonn.
Skal du ha trekkvogn, er det ikke mange som gjør jobben bedre enn GL. Den kan trekke 3,5 tonn.

Norske GL-eiere er veldig fornøyd med bilen sin - les mer her

Baksiden av medaljen

Alle medaljer har som kjent en bakside. En 12 år gammel GL, med nesten 300.000 kilometer på samvittigheten, vil garantert koste deg noen kroner i tiden framover også. Det kan du like godt sette av penger til allerede nå. Med andre ord: Hvis du må strekke budsjettet for å ha råd til å kjøpe bilen, bør du nok revurdere. Her trengs det noen kroner i bakhånd også.

Ja, det er diesel. For deg som bor i nærheten av bomringer og storbyer som kan stenge deg ute når luftkvaliteten er dårlig, så bør du kanskje la være.

En såpass gammel bil, som er kjørt langt, bør du være ekstra nøye med å sikre deg informasjon om historikken. Dokumentasjon er viktig.

Men verditapet er i stor grad tatt nå. Klarer du å ta vare på den, og følge den opp, skal du ikke måtte tape masse penger her.

El-SUV: Salgstall de aldri har vært i nærheten av

Se video: Mercedes har nettopp lansert en helt ny SUV: