LOVER Å STRAFFE IRAN: Trump har pekt på Iran som en av USAs hovedfiender. Her holder presidenten tale under et valgkamparrangement i Indianapolis, Indiana 2. november. Aaron P. Bernstein/Getty Images/AFP
LOVER Å STRAFFE IRAN: Trump har pekt på Iran som en av USAs hovedfiender. Her holder presidenten tale under et valgkamparrangement i Indianapolis, Indiana 2. november. Aaron P. Bernstein/Getty Images/AFP

Slik svarer HBO etter at Trump tvitret «Game of Thrones»-referanse

«Sanctions are coming», tvitrer den amerikanske presidenten, med henvisning til forestående sanksjoner mot Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både ordlyden og bokstavenes font minner påfallende om promomaterialet til HBO-serien «Game of Thrones», som har et stort publikum over hele verden.

Likheten har tydeligvis også slått HBO.

– Hvordan sier man misbruk av varemerke på Dothraki? spør HBO på Twitter.

Dothraki er et av språkene som brukes i serien.

Vil ikke være politisk redskap

Overfor BuzzFeed utdyper tv-kanalen at Trumps budskap ikke var klarert med dem på forhånd.

– Vi ser helst at vårt varemerke ikke misbrukes til politiske formål, heter det i en uttalelse fra selskapet.

I tv-serien refererer frasen «Winter is coming» til at årstidene er uforutsigbare og at en vinter kan vare i flere år og tære mye på folket som bor der. Donald Trump tar i bruk sin versjon av frasen for å vise til sanksjonene hans administrasjon skal iverksette mot Iran.

I en Twitter-melding fra Det hvite hus heter det at presidenten vil gjeninnføre alle sanksjonene som ble fjernet i forbindelse med den «uakseptable» Iran-avtalen. USA skal nå innføre de hardeste sanksjonene noen sinne mot landet, loves det i meldingen.

Sanksjonene, som iverksettes mandag 5. november, omfatter blant annet shipping, verftsdindustri, finanssektoren og energi, rapporterer BBC.

Mer enn 700 personer, selskaper, fartøyer og fly settes på sanksjonslisten. Listen omfatter store banker, oljeeksportører og shippingselskaper.

– Motbydelig

En rekke Twitter-brukere reagerer med avsky på at Trump henspiller på et tv-drama i en alvorlig utenrikspolitisk sak som får store konsekvenser for et helt land.

Richard Nephew, som fra 2011 til 2013 hadde det faglige ansvaret for Iran i Det hvite hus og jobbet mye med sanksjoner mot landet, kaller Trumps budskap motbydelig.

– Å måtte gjøre dette (innføre sanksjoner) er beklagelig og vil medføre høyst reelle menneskelige kostnader. Vær så snill og ta dette alvorlig.