– Martial har like god ballkontroll som Messi

Lagkamerat mener Anthony Martials teknikk er like god som Lionel Messis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag klokken 13.00: Se Bournemouth – Manchester United

Keeperen Sergio Romero har spilt flere landskamper for Argentina sammen med Lionel Messi – stjernen mange mener er blant tidenes beste fotballspillere.

Barcelonas superstjerne Lionel Messi er kjent for sin utsøkte teknikk og ballkontroll, og har vunnet prestisjetunge Ballon d'Or fem ganger.

Romero er i klubblaget lagkamerat med kantspilleren Anthony Martial. Argentineren mener franskmannen er like god med ballen i beina som Lionel Messi.

– Martial er virkelig en av de beste jeg har sett. Jeg mener at den eneste spilleren i verden som har like god ballkontroll, er Lionel Messi, sier Romero til Manchester Uniteds hjemmeside.

LIKE GODE? Lagkamerat mener Martial er like god teknisk som Messi.
LIKE GODE? Lagkamerat mener Martial er like god teknisk som Messi. Foto: Albert Gea

– Messi kan løpe med ballen i toppfart, uten å miste kontrollen over den. Derfor kan han gjøre alle tingene han gjør. Det som Martial har som er veldig likt, er at han kan løpe med ballen i toppfart, og plutselig stoppe helt opp, i løpet av sekunder, og ha kontroll over ballen, fortsetter han.

– Det er akkurat det samme som Lionel Messi gjør. Leo løper med ballen, dribler, og i løpet av sekunder stopper han opp og endrer farten, eller går til siden. Anthony kan gjøre det samme, noe jeg har sett han gjøre flere ganger. Han dribler og går en vei, stopper opp, og plutselig går motsatt vei med ballen, roser Romero.

– Jeg fortalte dem en hemmelighet
Anthony Martial gikk til Manchester United kun én måned etter at Romero signerte for klubben i 2015.

22-åringen slet imidlertid stort i de første kampene i sesongen, og i sommer ble det spekulert i om manager José Mourinho ville kvitte seg med franskmannen.

Men i de siste kampene har Martial storspilt, og har hittil scoret fem mål.

Manchester Uniteds reservekeeper Sergio Romero røper at han lenge har vært klar over Martials store talent.

– I 2015, ikke lenge etter at jeg signerte for Manchester United, så snakket jeg med Ander Herrera, David De Gea og Juan Mata. Jeg fortalte dem en hemmelighet. Jeg sa det var en ung spiller i Monaco, Anthony Martial, som jeg var sikker på at alle ville snakke om i fremtiden. Allerede da han kom til klubben – jeg tror at han bare var 17 år da – kunne alle se at han var en spesiell spiller med et stort talent. Gutten er et naturtalent. Dere ville bli forbauset dersom dere hadde sett hva han gjør på trening, forteller argentineren.

Hylles av ekspertene
I den forrige serierunden satte Anthony Martial på vakkert vis inn 2-0-scoringen for Manchester United i oppgjøret rødtrøyene vant 2-1.

Ungutten ble hyllet av TV 2s eksperter for scoringen.

– Det er en Martial-spesial. Han er brennhet, utbrøt TV 2s kommentator, Espen Ween.

– Det er rett og slett perfekt teknisk, og så langt ute som det går an å få den, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Målet var Martials fjerde på tre Premier League-kamper. Fulltrefferne har bidratt sterkt til at de røde djevlene nå, etter en grusom sesongstart, står med tre gode resultater på rad i Premier League.

– Martial er en mann «on fire». Av og til har man slike faser der alt faller på plass, og Martial har det sånn akkurat nå, konstaterte Thorstvedt.

Fikk ros av Pogba og Mourinho
Paul Pogba roste også landsmannen etter kampen mot Everton.

– Ingen burde være overrasket over hvordan han spiller. Han er veldig ung, og viser hver uke at han bare får mer selvtillit. Alle vet hvem Martial er. I dag viste han «Martial-touchet» igjen, sa midtbanestjernen til Sky Sports.

José Mourinhos lag klatrer med seieren mot Everton opp til en åttendeplass i Premier League. De er fem poeng bak fjerdeplasserte Arsenal, og ni bak serieleder Liverpool.

Mourinho roste Martials tankesett etter kampen.

– Han har det samme talentet han hadde for to år siden, men han har forbedret måten han tenker fotball på, og forbedret rollen han har i laget. Jeg er fornøyd med dem som forbedrer seg, forklarte Manchester Uniteds manager overfor Sky Sports.

Se Bournemouth – Manchester United lørdag klokken 13.00