Tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp (t.v.) er ikke redd for å si ifra etter å ha fått tyn fra ekspert kollega Gary Neville.
Tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp (t.v.) er ikke redd for å si ifra etter å ha fått tyn fra ekspert kollega Gary Neville. Foto: Scanpix

Neville og Redknapp i heftig ordkrig

Managerkrangelen mellom Harry Redknapp og Gary Neville har fått et nytt kapittel etter denne ukens rabalder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

mandag møttes Tottenham og Manchester City til toppkamp på en noe spesiell Wembley-matte.

Manchester City vant kampen 1-0, men det var verken kampresultatet eller Wembley-gresset som ble den største snakkisen i Sky Sport sitt studio etter kampslutt.

I programmet Monday Night Football satt de faste ekspertene Gary Neville og Jamie Carragher

Etter kampslutt påsto Neville at Tottenham hadde vært «ryggløse og myke» de siste 30 årene, spesiell når han selv møtte dem mens han spilte for Manchester United. En kommentar tidligere Tottenham-manager Harry Redknapp likte svært lite.

– Kommentaren hans er en skam!

På onsdag ringte Redknapp rett og slett til "The Alan Brazil Sports Breakfast" show, som er et radioprogram på kanalen talkSPORT, ledet av tidligere fotballspiller Alan Brazil og fortalte hva han synes om kommentaren til Neville.

– Jeg kan bare snakke om de tre og et halvt årene jeg var i klubben, men du har spiller i det laget som Luca Modric, Gareth Bale, Ledley King, William Gallas og Rafael van der Vaart.

– Det er totalt uhørt å kalle disse spillerne for ryggløse og feige. Jeg ble så skuffet av kommentaren hans.

– Når han var manager for Valencia er jeg veldig sikker på at det var den verste perioden i klubbens historie, så han bør nok gjøre leksene sine før han sier noe slikt, forteller en sint Redknapp på frokostprogrammet.

Svarte på tiltale

Gary Neville hadde åpenbart hørt kritikken fra Redknapp, for på fredag la Neville ut et bilde på Twitter med teksten, «leksene gjort, sjef », etterfulgt av en latteremoji. På bilde kan man se at Neville har ført opp statistikk fra hans periode i Valencia i tillegg til Redknapps perioder i QPR og Birmingham.

Statistikken viser at etter Nevilles 28 kamper i Spania hadde han en seiersprosent på 36 og en tapsprosent på 39.

Redknapp hadde etter 105 kamper som manager for QPR en seiersprosent på 34 og en tapsprosent på 41.

I Birmingham hadde han en seiersprosent på 31 og en tapsprosent på 62 etter kun 13 kamper for klubben.

Men det skulle vise seg og ikke være slutten på krangelen.

– Han er ikke mann nok til å innrømme feil

Senere fredag morgen ringe Redknapp til talkSPORT og Alan Brazil på ny for å sende en nytt stikk i retning Neville.

– Jeg kommenterte om min tid i Tottenham, jeg kan ikke svare for de 26 andre årene jeg ikke var der, men det undertrykker ikke hvor patetisk den første kommentaren hans var, gjentar Redknapp.

– Så nå drar han opp at hans seiersprosent var noen prosent bedre en min når jeg var i QPR? Jeg tok over et QPR lag som hadde spilt 14 kamper den sesongen og kun vunnet to, så jeg tok jo ikke akkurat over et verdensklasse-lag, gjorde jeg?

– Og da jeg tok over Birmingham, fikk jeg et lag som på sine 25 siste kamper bare hadde vunnet én kamp, så det var ikke lett. Mitt argument handlet om det Tottenham-laget jeg ledet, og jeg akter ikke å stå å se på at noen kritiserer det laget med fakta som er komplett falske.

Redknapp konstaterer at Neville rett og slett ikke er mann nok til å innrømme feil, men anerkjenner likevel at den tidligere United-spilleren var en god back og er en god ekspert, før han forteller at han nå skal ut å spille golf.

– Kanskje jeg skal slå golfballer med hodet hans på, avslutter Redknapp med en bitter og sarkastisk undertone.