SULTEN PÅ FLERE MEDALJER: Linn Jørum Sulland er kjempemotivert for mer landslagsspill.
SULTEN PÅ FLERE MEDALJER: Linn Jørum Sulland er kjempemotivert for mer landslagsspill. Foto: Pedersen, Terje

– Jeg trodde jeg var ferdig

Linn Jørum Sulland (34) forberedte seg på en tilværelse uten mer håndball. Nå vil hun inn på landslaget igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn Jørum Sulland kombinerer dagene med jobben som personlig trener for unge håndballtalenter med spill i Postenligaen og Champions League. Hun nyter å være en del av håndballeventyret i Kristiansand.

– Du skulle ikke tro at du var i Norge med det lydnivået som er her. De er veldig flinke. Man blir kjent igjen i byen og det er en ekstrem håndballfeber. Det er veldig gøy å være med på.

På søndag tok Vipers en råsterk borteseier mot det rumenske storlaget Bucuresti i Champions League etter at hjemmemøtet endte med et knepent tomålstap. Etter seieren ligger Vipers Kristiansand på tredjeplass i gruppa med tre poeng på fire kamper og har fortsatt mulighet til avansement.

– Vi burde tatt poeng. Flere enn vi har gjort. Det er ekstra irriterende når vi har vært så nærme, men det er jo bra også å se at de lagene jeg ser på som Europas beste ikke er langt foran oss. Det er en motivasjonsfaktor som viser at vi er på vei et sted.

Trodde det var slutt

Men det er ikke lenge siden 34-åringen trodde det var slutt med håndball. Etter å ha blitt tatt ut i OL-troppen i 2016 ødela hun kneet, som satte henne ute av spill i flere måneder.

– Det var litt vanskelig å tro på at man skulle spille håndball igjen når det som var vondt var så vondt. Det var vondt å gå, og det var vondt å sove. Alt var så vondt, men det er utrolig hva opptrening gjør da og det er faktisk mulig å komme tilbake.

Men det er vanskelig å gi seg når man fortsatt føler at man har noe å gi på håndballbanen.

– Nå prøvde jeg å trøste meg selv med at jeg har vært med på så mye og tatt de gullene det er mulig å ta. Prøvde å være fornøyd med det, men samtidig hadde jeg et ønske og vilje om å spille igjen. Jeg følte meg ikke ferdig. Jeg har lagt ned mye jobb i det og heldigvis har det gitt resultater.

Drømmer om comeback

Nå drømmer hun også om et comeback på landslaget. Siste mesterskapskamp med flagget på brystet ble spilt under VM i 2015. Hun har nå i samtale med Thorir Hergeirsson gitt beskjed om at hun er klar.

– Jeg har snakket med han og sagt at jeg har lyst. At jeg har treårskontrakt med Vipers og satser videre, så får vi se om han vil satse på de over 30 da. Det har jo vært skade og graviditet på den plassen jeg spiller så jeg ser jo at muligheten er der. Men så er det vanskelig å vite hva han tenker og hva han trenger.

Men det har ikke vært selvsagt å bli plukket ut i en landslagstropp selv om hun har vært skadefri. Hun husker så alt for godt følelsen av å bli vraket til EM i 2010.

– Har det helt ærlig vært bittert de gangene du har følt deg bra nok ikke fått være med?

– Ja. Men det å føle seg god nok er vanskelig for det er så mange gode spillere i Norge så selv om jeg og de folkene rundt meg føler at jeg har vært god nok er det ikke sikkert han synes det, men jeg har følt at jeg har vært god nok til å kunne være med tidligere. Det har jeg.

Vil ha Sulland med

Nå mener TV 2s håndballekspert, Bent Svele at Sulland må med til Frankrike i desember.

– Jeg mener hun nå må med. Ikke for å spille 2x30, men med henne får vi inn noe annet, en spiller som kan score mål fra distanse, sa Svele etter håndballjentenes kamper i Golden League i september.

– Før var mye av tanken i hodet når det nærmet seg desember at: "jeg skal, jeg skal, jeg skal", men nå er det mer sånn. Jeg har lyst og jeg jobber jo like hardt og kanskje hardere enn før. Hvis jeg er god nok har jeg lyst til det, sier Sulland.