Silje (21) havnet på sykehus etter rumpejustering: – Jeg er flau

SYKEHUSOPPHOLD: Silje Granhaug måtte legges inn på sykehuset etter at hun gjennomførte en rumpejustering.
SYKEHUSOPPHOLD: Silje Granhaug måtte legges inn på sykehuset etter at hun gjennomførte en rumpejustering. Foto: Privat/ Thor Kenneth Ibenholt
– Jeg tenker at det er bedre å være som man er, enn å utsette seg for noe sånt, sier Silje Granhaug.

Som 18-åring gjennomførte Silje Granhaug fra Kløfta en brystoperasjon.

I april i år bestemte hun seg for å gjøre nok en endring på kroppen; denne gangen rumpa.

Etter en lang periode med intensiv trening var hun lei av å ikke oppnå de resultatene hun ønsket, nemlig en større rumpe.

– Jeg hadde dårlig selvtillit og jeg slet en del psykisk på den tiden der. Det ble ikke akkurat bedre når jeg bladde meg gjennom Instagram og så bilder av store og flotte rumper, forteller Silje til TV 2.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

Voldsom reaksjon

Silje oppsøkte en profesjonell klinikk, og bestemte seg for å sprøyte inn såkalte «fillers» i rumpa.

Kroppen reagerte fint på injeksjonen den første tiden. Det var først tidlig i sommer at hun merket at noe ikke var som det skulle. Ved forkjølelse ble rumpa både varm og hardt.

Men dette var bare starten på marerittet for Silje.

Onsdag forrige uke fikk hun sterke smerter i magen, etterfulgt av høy feber på torsdag. Fredag ble hun til slutt innlagt på Ahus.

– Jeg ble bare verre og verre i løpet av helgen. Jeg hadde et infeksjonsnivå på over 300, som vanligvis pleier å ligge på rundt fem. Til slutt visste jeg ikke hvor jeg hadde vondt lenger, for det verket i hele kroppen. Jeg ble ganske redd, sier 21-åringen.

Slik så rumpa til Silje ut under sykehusoppholdet. Foto: Privat
Slik så rumpa til Silje ut under sykehusoppholdet. Foto: Privat

Silje forteller at hele rumpa hovnet opp. Hevelsen bevegde seg også oppover ryggen, og hun var både rød og blå.

Ultralyd viste store væskesamlinger i hofter og rumpe. Legene forsøkte å suge det ut ved hjelp av nåler, men uten hell.

– Jeg var ganske sint på meg selv. Og flau. Det var ikke så kult å vise fram rumpa til leger og kirurger hver eneste dag. Man får ikke så mye sympati når du har påført deg det selv, sier hun.

Fjerner innholdet

Ungjenta fra Kløfta fikk både antibiotika og smertestillende. Først på søndag begynte behandlingen å fungere. Mandag ble hun skrevet ut fra sykehuset.

Fredag begynte hun behandlingen for å fjerne innholdet.

– Nå har jeg sprøytet inn noe som skal løsne opp fyllet. Jeg må bli kvitt det, slik at jeg ikke blir dårlig igjen. Jeg skal dit neste uke også, forteller hun.

Behandlingen foregår på den samme klinikken som utførte injeksjonen til å begynne med. Silje påpeker at komplikasjonene ikke er deres feil.

– De synes det er veldig synd at jeg opplever dette her. Men de skal ikke beklage seg, for det er jeg som har valgt det, sier hun.

Advarer andre

Silje kjenner til flere som har opplevd komplikasjoner ved slike injeksjoner, men mener det er svært sjeldent at man hører om det. Nå ønsker hun å advare andre om å gjøre det samme.

– Det er viktig at folk ser baksiden av medaljen. De må få vite at det kan føre til komplikasjoner, sier hun og fortsetter:

– Folk må få lov til å gjøre hva de vil, men man må også ta konsekvensen av hva det kan føre til. Man er fin nok som den man er.

Og en ting er Silje helt krystallklar på. Hun skal aldri gjøre noe lignende igjen.

– Jeg tenker at det er bedre å være som man er, enn å utsette seg for noe sånt. Jeg har fått et helt annet syn på det å fikse kroppen sin etter det her. Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen, avslutter Silje.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook