Skadet King mister kampen mot Manchester United

Ankelskaden gjør at den norske stjernespissen går glipp av oppgjøret mot sin tidligere klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Bournemouth-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 13.00 (kampstart 13.30)

Joshua King må stå over lørdagens kamp mot gamleklubben Manchester United.

Det bekreftet Bournemouth-manager Eddie Howe på fredagens pressekonferanse.

– I all hovedsak er vi i god form, men Joshua King er definitivt ute også i denne kampen. Han blir ikke klar. Det er et slag i trynet for oss. Det er ikke en langtidsskade, men Joshua er skuffet over å miste kampen og fullt fokusert på å bli frisk, sa Howe ifølge klubbens Twitter-konto og offisielle hjemmesider.

Nordmannen har vært usikker til alle sørkystklubbens kamper siden han returnerte fra landskampene i oktober med en ankelskade, spilte kampen mot Southampton den 20. oktober, men stod over oppgjøret mot Fulham forrige helg og ligacupkampen mot Norwich i midtuken.

Se King fortelle om storformen i videovinduet øverst!

Har scoret to mål mot gamleklubben
Skadefraværet betyr at King ikke får en ny sjanse til å pynte på en fin scoringsstatistikk mot klubben som han var på lønningslisten til mellom 2008 og 2013.

King ble matchvinner mot de røde djevlene da Bournemouth vant 2-1 i tilsvarende oppgjør i desember 2015, og scoret også utligningsmålet fra straffemerket da de klarte 1-1 på Old Trafford i mars 2017.

Denne sesongen har Bournemouth kommet meget godt i gang, og ligger etter ti Premier League-runder på en råsterk 6. plass på tabellen. Kun to poeng skiller opp til Arsenal som i øyeblikket innehar den forgjettede 4. plassen som gir Champions League-fotball neste sesong.

Lørdagens motstander Manchester United ligger på 8. plass, men har vist fremgang de siste kampene.

– Det er tidlig i sesongen, og Manchester United har vist bedring de siste kampene. De kommer hit i god form, men dette er en kamp vi ser frem til, sa Howe.

PS! I tillegg til King-fraværet kunne Bournemouths manager også avsløre at det er et usikkerhetsmoment rundt forsvarsspiller Simon Francis, men der mente Howe at det fremdeles var mulighet for at han kunne inkluderes i troppen.

Se Bournemouth-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag fra 13.00 (kampstart 13.30)