DØDSFALL: En kvinne ble torsdag kveld funnet død på vandrerhjem i midt i Göteborg. Svensk politi tror det hvite pulveret som ble funnet nær den døde kvinnen, er det giftige og eksplosive stoffet natriumazid.
DØDSFALL: En kvinne ble torsdag kveld funnet død på vandrerhjem i midt i Göteborg. Svensk politi tror det hvite pulveret som ble funnet nær den døde kvinnen, er det giftige og eksplosive stoffet natriumazid. Foto: NTB scanpix

Politiet i Göteborg slår alarm:

Ung kvinne død – fant giftig og eksplosivt pulver

En ung kvinne ble torsdag kveld funnet død på et vandrerhjem i Göteborg. En pose med det som trolig er et eksplosivt og giftig stoff ble funnet ved henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svensk politi tror det hvite pulveret som ble funnet nær den døde kvinnen er det giftige og eksplosive stoffet natriumazid.

Politiet har ennå ikke kunnet slå fast om det mistenkelige pulveret faktisk er natriumazid, men forklarer nå hvorfor de slo full alarm og sendte en bombegruppe til stedet da de fant stoffet.

– På posen med pulveret sto det natriumazid. Vi har ikke klart å finne ut om det faktisk er tilfellet, men det er derfor vi mistenker at det er det stoffet, sier Morten Gunneng ved politiet til SVT Nyheter Väst.

Livsfarlig å puste inn

Natriumazid brukes blant annet i kollisjonsputer i biler. Det bidrar til å blåse opp putene nærmest umiddelbart ved behov. Å puste inn pulveret, få det på huden eller inn i kroppen kan være livsfarlig, og det er svært eksplosivt.

Alle som er kommet i kontakt med stoffet, ansatte ved vandrerhjemmet, brannfolk, ambulansepersonell og politi, har fått tilbud om kontroll på sykehus.

Politiet har fremdeles en rekke ubesvarte spørsmål etter dødsfallet og funnet av pulveret. De satser på å få identifisert kvinnen fredag, og muligens også få avklart dødsårsak.

Skal analyseres

Eieren av vandrerhjemmet sier i en kommentar til avisen Dagens Nyheter at kvinnen trolig var mellom 20 og 25 år gammel. Ingen dødsårsak har ennå blitt klargjort, selv om politiet håper å snart finne det ut.

Politiet undersøker kvinnens død og det mistenkelige stoffet hver for seg. Undersøkelser vil vise om stoffet og dødsfallet har en sammenheng.

Politiet opplyser at ingen er mistenkt etter kvinnens dødsfall. Hun skal ha vært alene på rommet på vandrerhjemmet da hun døde.

Det kan ifølge politiet ta flere dager før man får brakt på det rene om pulveret de fant på stedet faktisk var natriumazid.

– Pulveret er sendt til Nationellt forenciskt sentrum for analyse, og det blir sikkert prioritert. Men det tar trolig flere dager før kan si noe om det, sier Gunneng.