UTKLEDNING: Rafinha blir slaktet i sosiale medier for å ha kledd seg ut som en araber som holder eksplosiver.
UTKLEDNING: Rafinha blir slaktet i sosiale medier for å ha kledd seg ut som en araber som holder eksplosiver. Foto: Skjermdump Twitter

Fotballspiller sjokkerte med terrorist-kostyme

Rafinha stilte på Bayern Münchens halloween-fest i alt annet enn en heldig bekledning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter halloween la den tyske storklubben ut et bilde på Twitter med flere av stjernespillerne i sedvanlige kostymer.

Utenom den backen Rafinha.

Brasilianeren hadde kledd seg ut som en araber, og holdt to pakker som skulle forestille eksplosiver med teksten «advarsel» på.

Det har fått flere til å rase i sosiale medier. Bayern München slettet innlegget, men reaksjonene fortsatte under emneknaggen #UnculturedRafinha.

– Vi er skuffet over at villedende media har påvirket Rafinha, og at han mente det var morsomt å portrettere arabere som terrorister. Han representerer Bayern, og en stor del av Bayerns fanbase er arabere. Vi krever en beklagelse, skriver en Twitter-bruker i et innlegg som er blitt delt nesten 3000 ganger.

Den 33 år gamle backen, som står med fire landskamper for Brasil, valgte kort tid etter å beklage det kontroversielle kostymet.

– Halloween er en skummel feiring med overdrevne kostymer. Det var ikke min intensjon å gjøre noen sint gjennom min utkledning, eller å såre noens følelser, skriver Bayern München-spilleren på Twitter.

Unnskyldningen ble imidlertid ikke tatt godt imot.

Rafinhas innlegg er i skrivende stund kommentert av nesten 4000 brukere, der flere arabiske brukere reagerer på ordlyden i beklagelsen.

– Så det du egentlig sier er at klærne mine er skumle? Du gjør det helt ærlig bare verre, kommenterer en bruker.

– Et arabisk kostyme er ikke et skummelt kostyme, og skal ikke relateres til terrorisme, slår en annen fast.

– Jeg vet ikke hva som er verst; at du velger å bruke det kostymet, eller at du sier det er et skummelt Halloween-kostyme, skriver en.