Saudi-ledet koalisjon med nye luftangrep mot Jemen

Koalisjonen ledet av Saudi-Arabia har utført en serie luftangrep mot en base nær den internasjonale flyplassen i Jemens hovedstad, ifølge statlig mediene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Koalisjonen som ledes av Saudi-Arabia har ifølge statlig medier tidlig fredag utført luftangrep rettet mot basen al-Dulaimi. Ifølge talsperson Turki al-Malki skal basen ha blitt brukt av Houthi-bevegelsen til oppbevaring og utskyting av ballistiske missiler. Ifølge lokale innbyggere skal det ha vært rundt 20 angrep fra lufta fredag morgen.

Den internasjonale flyplassen i Sana International Airport er fremdeles åpen for FN og andre hjelpeorganisasjoner, opplyser al-Malki.

Angrepene kommer etter at USA tirsdag ba om våpenhvile og fredsforhandlinger om Jemen. Torsdag, etter mye press, uttalte Jemens regjering at de er klare for å gjenoppta fredssamtaler med Houthi-opprørerne. Houthi-leder Mohammed Ali al-Houthi sa da at det er positivt at USA oppfordrer til våpenhvile, men etterlyser flere internasjonale tiltak for å stoppe dødelige luftangrep fra den saudiledede koalisjonen.

(©NTB)