DØMT: Luis Bracamentos har blitt dømt til døden for drap på to politimenn. I en valgkampvideo publisert av Donald Trump trekker han koblinger mellom Bracamento og migrantene fra Honduras.
DØMT: Luis Bracamentos har blitt dømt til døden for drap på to politimenn. I en valgkampvideo publisert av Donald Trump trekker han koblinger mellom Bracamento og migrantene fra Honduras. Foto: Randy Pench / AP / NTB scanpix

bruker politimorder:

Trumps siste skremselsreklame blir fordømt av hans egne

En valgkampvideo publisert av den amerikanske presidenten med en latinamerikansk politidrapsmann blir kalt rasisisk av hans egne. Nå åpner Trump for å skyte mot migrantene som er på vei mot grensa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I videoen som ble delt av Trump på Twitter, vises det flere klipp av den latinamerikanske mannen Luis Bracamontes som er tidligere dømt for drapet på to politimenn. I valgkampvideoen har de klippet ut flere sitater fra rettsalen hvor Bracamontes sier han vil drepe flere politimenn om han får muligheten til det.

Se videoen lenger ned i artikkelen.

– Den ulovlige migranten Luis Bracamontes drepte våre folk, heter det i filmen. Deretter kommer en tekst hvor Demokratene får skylda for at Bracamontes har kommet til USA, helt uten at det presenteres noe bevisgrunnlag eller annen underbygging av påstanden.

– Demokratene lot ham komme inn i landet vårt. Demokratene lar ham bli landet vårt. Hvem andre vi Demokratene la komme inn i landet vårt?, skrives det i videoen.

Honduras-karavanen

I videoen blir det vist parallelt med teksten om den dømte politimorderen bilder av de mange tusen latinamerikanerne fra Honduras som er på vei mot den amerikanske grensen. Denne sammenligningen med den dømte politimorderen får kritikerne til å rase, inkludert hans egne.

– Du er den verste sosiale giften som har hjemsøkt vårt land på flere tiår. Denne reklamen, og din fulle støtte til den, fordømmer deg og din fanatiske arv i de amerikanske historiebøkene for alltid, skriver Al Cardenas, tidligere leder av den Amerikanske Konservative Union på Twitter.

– Dette er den distraherende, splittende Donald på sitt aller verste, sier Tom Perez, leder av Demokratenes partiapparat. Like etterpå påpeker han at dette er bare ren skremselspropaganda fra presidenten.

Åpner for å skyte immigrantene

Torsdag, amerikansk tid, advarte presidenten om at soldatene langs grensen mot Mexico kan åpne ild mot karavanen om de kaster stein de angivelige skal ha gjort mot mexicanske politi, skriver CNN.

På spørsmål om han ser for seg at soldatene vil åpne ild mot migrantene, svarer at han håper det ikke skjer, men understreker at kasting av stein anses som et angrep.

– Jeg håper ikke at det blir skudd, men det er militæret. Det er ikke stor forskjell på å bli truffet av en stein ansiktet enn av et våpen, sier Trump ifølge avisen.

(TV 2 / NTB)