Kristine Leine har nå bestemt seg for å droppe utdannelsen som sykepleier for å satse på fotballen
Kristine Leine har nå bestemt seg for å droppe utdannelsen som sykepleier for å satse på fotballen Foto: Roald, Berit

Gir opp å bli sykepleier for å kunne satse på fotballen

Kristine Bjørdal Leine (22) har nå valgt å droppe ut fra utdannelsen hun tok for å bli sykepleier. Det ble umulig å kombinere med det å være toppspiller i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble mye medieoppmerksomhet i slutten av august da skolen hennes VID Diakonhjemmet ikke ga henne fri for å spille landskamper. Utdannelsen krevde 90 prosent tilstedeværelse.

Nå fikk hun dispensasjon da, men etter en tung høst har 22-åringen valgt å gi opp utdannelsen som sykepleier for å kunne spille VM med Norge neste sommer, melder VG.

– Jeg dro sliten til praksis. Jeg kom sliten til trening. Og kom inn i en dårlig sirkel. Sånn kunne det ikke være, kom jeg frem til, sier hun til VG.

Leine beskriver følelsen etter valget som et nederlag, men også en lettelse. Nå satser hun for fullt for å etablere seg på landslaget – med støtte fra landslagssjef Martin Sjögren. Hun har planer om å ta en annen utdannelse.

– Denne historien bare forteller for et tøft valg fotballjenter står overfor, og at vi ikke har et bedre system, som ivaretar både idrettskarriere og det langsiktige i livet, sier leder for Norsk Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen til VG.