MÅ MØTE I RETTEN: Nicklas Bendtner.
MÅ MØTE I RETTEN: Nicklas Bendtner. Foto: Hagen, Fredrik

Bendtner: – Jeg får vite hvor jeg står, så er det full fokus på kampen søndag

Nicklas Bendtner er klar til å svare for seg i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag møter Rosenborgs stjernespiss Nicklas Bendtner i retten, tiltalt for å ha slått og sparket en taxisjåfør.

Fem timer er satt av til rettssaken mellom Bendtner og taxisjåføren i 20-årene, ifølge NRK. Begge er tiltalt. Fotballspilleren har den groveste tiltalen, med strafferamme på tre år i fengsel.

Bendtner er tiltalt etter paragraf 244 for simpel vold. Han er også tiltalt for at han ikke brukte setebelte eller betalte taxiregningen på 52 kroner. Taxisjåføren er tiltalt etter paragraf 21 for forsøk på vold. Han er også tiltalt for at han ikke brukte setebelte og fordi han snakket i håndholdt telefon mens han kjørte.

Strafferammen for såkalt «simpel vold» som Bendtner er tiltalt for ligger på opp til tre år i fengsel, men rettspraksis ligger langt unna det nivået. De fleste dommer ender med mellom 20 og 40 dagers betinget fengsel og et krav om samfunnsstraff. Siden Bendtner er tiltalt for vold mot en taxisjåfør, kan straffen bli noe strengene enn vanlig.

– Hvis dommen er 40 dager, så tar de halvparten av dagene og legger til på toppen. Det gjør de rett som det er, forteller strafferettsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen til Ekstrabladet.

Dansken satte torsdag inn 1-1-scoringen da Rosenborg snudde 0-1 til 2-1-seier mot Start og tok seg til cupfinalen. Strømsgodset blir motstander på Ullevaal 2. desember.

– Jeg får svar, så er det full fokus på kampen søndag
Overfor TV 2 Sporten gjør dansken det klart at han er klar til å møte i retten, men at han først og fremst har et sportslig fokus fremover.

– Fredag skal vi gjennom mange ting, men vi har en enormt viktig kamp på søndag. På fredag vet jeg hvor jeg står (med tanke på rettssaken), og så har jeg fullt fokus igjen på kampen på søndag, som kan gi oss seriegull, sier angriperen til TV 2 Sporten.

Bendtner hevder at han ikke tenkte på rettssaken under kampen mot Start.

– Jeg snakket med Rini Coolen og sa at jeg var klar til å spille kampen, uten tanker om det som skal skje på fredag, sier han.

– Som fotballspiller går du gjennom mange veldig mange faser. Du kan ha mange ting utenfor banen, både familieliv og så videre. Du lærer å administrere fotballen som arbeidsliv, og ha privatlivet utenfor, mener Bendtner.

Glad for cupfinalen
Dansken er glad for at han kunne være med på å skyte Rosenborg til cupfinalen dagen før rettssaken i København.

– Det føles deilig. Vi spilte en dårlig første omgang, uten driv og energi. Så løftet vi oss stort etter pause. Vi hadde kvaliteten som skal til for nå cupfinalen. Vi har en bra tropp og gode folk som kommer inn inn og avgjør kampen. Som angriper er jobben min å score mål, og alt i alt er jeg glad for mitt eget mål, oppsummerer han.

Dom i straffesaken mot Bendtner faller sannsynligvis allerede fredag ettermiddag.