ÅSTED: Den siktede 16-åringen er innlagt på sykehus med lettere skader som han, i følge sin forsvarer, pådro seg i forbindelse med knivdrapet onsdag.
ÅSTED: Den siktede 16-åringen er innlagt på sykehus med lettere skader som han, i følge sin forsvarer, pådro seg i forbindelse med knivdrapet onsdag. Foto: NTB scanpix

Vitner til TV 2: – Drapssiktet 16-åring skadet seg selv

VINSTRA (TV 2): 16-åringen, som er siktet for å ha drept en jevnaldrende jente på Vinstra onsdag, ble torsdag kveld skrevet ut av sykehuset. Vitner sier til TV 2 at han skal ha skadet seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siktedes forsvarer, Lorentz Stavrum, sier at hans klient ble innlagt på sykehuset på Lillehammer for behandling av lettere skader.

Den siktede har vært innlagt på sykehus det siste døgnet, opplyser Stavrum til TV 2.

Senere på kvelden opplyser forsvareren til Dagbladet at hans klient er på vei til en ikke spesifisert barnevernsinstitusjon et annet sted i landet.

– Det er en form for barnevernsinstitusjon som kan ta imot ungdommer som trenger en plass som forvaring, og er et alternativ til varetektsfengsel, som ville vært tilfelle, dersom han blir fengslet under fredagens fengslingsmøte, sier forsvareren til avisen.

Stavrum sier at han har hatt flere samtaler med sin klient, men forteller at han ikke har gått mye inn på hva som skjedde onsdag kveld.

– Jeg har snakket med han tre ganger nå og vi har snakket om mer alminnelige ting i forbindelse med han selv og fremdriften i denne saken, sier han til TV 2, og legger til:

– Vi har ikke gått i detalj inn i det som skjedde og han har ikke blitt formelt avhørt av politiet om det ennå.

Håndskade

Til GD sier Lorentz Stavrum at hans klient opplever dette «som ganske forferdelig».

– Jeg vil tro at en sånn sak er en veldig belastning for han, sier han til avisen.

Den siktede 16-åringen får behandling for en liten skade som, i følge hans forsvarer, har sammenheng med det som skjedde onsdag ettermiddag.

– Han er under behandling for en håndskade. Det har gjort at han er satt litt ut av spill, og det har samtalene våre båret preg av, sier forsvareren til TV 2 torsdag kveld.

Øyenvitner sier til TV 2 at den siktede 16-åringen skal ha skadet seg selv under knivangrepet.

Tilbakeholdne om avhøret

Politiet opplyste til TV 2 torsdag formiddag at de har avhørt den 16 år gamle gutten, men de ønsker ikke å si noe om hvordan han stiller seg til drapssiktelsen.

– Jeg vil ikke gå inn på hva han har sagt i avhør, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Men den siktedes forsvarer sier at det ennå ikke er gjennomført formelle avhør der straffskyld har vært et tema.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med å si noe om omstendighetene rundt knivangrepet, da de er redd for at vitner kan bli påvirket.

Den siktede 16-åringen ble pågrepet på åstedet like etter politiet ankom boligfeltet. På en pressekonferanse torsdag opplyste politiet at de var på åstedet 10-12 minutter etter den første meldingen om hendelsen.

– En bevæpnet politipatrulje på to personer rykket ut og pågrep gutten. Samtidig tok ambulansepersonell hånd om jenta, sier etterforskningsleder Svein Morten Leangen.

Fredag blir den siktede 16-åringen framstilt for varetekt i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Kriseteamet gir råd til foreldrene

​Ved 18-tiden torsdag var rundt 150 foreldre samlet på Barhaug skole, der kommunens kriseteam ga råd om hvordan de kan snakke med barna i den vanskelige tiden.

– Ungdommene våre er gode forbilder. De snakker sammen, gråter sammen og ler sammen. De slår ring om hverandre slik vi må slå ring om de to familiene og alle Vinstras barn og unge, sier ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kommune på møtet.

Senere torsdag kveld skal det samme møtet avholdes på en annen skole i bygda.