PROTEST: Hundrevis av Google-ansatte stanset arbeidet og forlot kontorene torsdag, i protest mot selskapets håndtering av seksuell trakassering.
PROTEST: Hundrevis av Google-ansatte stanset arbeidet og forlot kontorene torsdag, i protest mot selskapets håndtering av seksuell trakassering. Foto: AP

Google-ansatte protester mot behandling av kvinner

Hundrevis av Google-ansatte la torsdag ned arbeidet i protest mot selskapets håndtering av seksuell trakassering, melder flere medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De som organiserer aksjonen regner med at rundt 1.500 ansatte, ved en rekke Google-kontorer over hele verden, deltar, ifølge New York Times.

Flertallet av dem som la ned arbeidet er kvinner. Til sammen jobber det 94.000 personer i Google og morselskapet Alphabet.

Deltakerne i protesten mener Google-ledere, som er blitt anklaget for seksuell trakassering, har fått altfor mild behandling.

De ansatte som protesterte i New York bar plakater med meldinger som «Ikke OK Google» og «Ikke Vær Ond» - en hånende referanse til Googles eget motto.

New York Times skrev nylig om en Google-sjef som fikk en stor sluttpakke i 2014, etter at det ble rettet en overgrepsanklage mot ham som selskapet anså for å være troverdig.

Den tidligere Google-sjefen avviser anklagen. En annen Google-leder fikk angivelig fortsette i jobben til tross for at han var anklaget for seksuell trakassering.

Googles toppsjef Sundar Pichai opplyste nylig at 48 ansatte i selskapet har fått sparken som følge av seksuell trakassering de siste to årene – uten at de mottok sluttpakker.