FORLENGET: Haugesunds trener Eirik Horneland Foto: Braastad, Audun
FORLENGET: Haugesunds trener Eirik Horneland Foto: Braastad, Audun

Hovedtreneren forlenget med FK Haugesund

Eirik Horneland ble torsdag enig med FK Haugesund om en ny kontrakt som gjør at 43-åringen fortsetter som klubbens trener i tre nye sesonger.

Det melder klubben på sitt nettsted. Det er også klart at Karl Oskar Emberland fortsetter som hans assistent med en kontrakt i samme periode.

– Eierskapet gikk foran og viste med tydelighet et klart ambisjonsnivå og langsiktighet for klubben. Denne reisen ønsker jeg og Karl Oskar å være med på. Vi har en fantastisk sulten spillergruppe som er inspirerende å jobbe med hver eneste dag, sier Horneland til fkh.no.

– Vi ønsker sammen å skape gode opplevelser og være en stolt ambassadør for hele regionen. En dag skal vi vinne noe sammen.

Horneland overtok som hovedtrener i eliteserieklubben i oktober 2016 og førte samme høst laget til fjerdeplass og kvalifiseringsspill til europaligaen. I fjor lå laget lenge på medaljeplass, men en svak sesongavslutning sendte laget ned til 10.-plass.

Før de tre siste serierundene i årets sesong er Haugesund nummer fire på tabellen, tre poeng bak Molde på bronseplassen.

Eirik Horneland spilte i sin aktive karriere for FKH i to perioder, sist fra 2006 til 2008.

– Eirik kjenner FK Haugesund ut og inn. Han kjenner mentaliteten, omgivelsene og historien i gangene på stadion. Dessuten har han en ekstrem vinnermentalitet som han klarer å overføre til omgivelsene, er god i oppfølgingen av spillerne og svært dyktig på forberedelser inn mot kampene. Det var et opplagt valg for oss å ville ha ham med videre, sier sportssjef Jostein Grindhaug.

Hornelands tidligere kontrakt hadde varighet ut 2019-sesongen.

(©NTB)