FORLENGET: Haugesunds trener Eirik Horneland
FORLENGET: Haugesunds trener Eirik Horneland Foto: Braastad, Audun

Hovedtreneren forlenget med FK Haugesund

Eirik Horneland ble torsdag enig med FK Haugesund om en ny kontrakt som gjør at 43-åringen fortsetter som klubbens trener i tre nye sesonger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder klubben på sitt nettsted. Det er også klart at Karl Oskar Emberland fortsetter som hans assistent med en kontrakt i samme periode.

– Eierskapet gikk foran og viste med tydelighet et klart ambisjonsnivå og langsiktighet for klubben. Denne reisen ønsker jeg og Karl Oskar å være med på. Vi har en fantastisk sulten spillergruppe som er inspirerende å jobbe med hver eneste dag, sier Horneland til fkh.no.

– Vi ønsker sammen å skape gode opplevelser og være en stolt ambassadør for hele regionen. En dag skal vi vinne noe sammen.

Horneland overtok som hovedtrener i eliteserieklubben i oktober 2016 og førte samme høst laget til fjerdeplass og kvalifiseringsspill til europaligaen. I fjor lå laget lenge på medaljeplass, men en svak sesongavslutning sendte laget ned til 10.-plass.

Før de tre siste serierundene i årets sesong er Haugesund nummer fire på tabellen, tre poeng bak Molde på bronseplassen.

Eirik Horneland spilte i sin aktive karriere for FKH i to perioder, sist fra 2006 til 2008.

– Eirik kjenner FK Haugesund ut og inn. Han kjenner mentaliteten, omgivelsene og historien i gangene på stadion. Dessuten har han en ekstrem vinnermentalitet som han klarer å overføre til omgivelsene, er god i oppfølgingen av spillerne og svært dyktig på forberedelser inn mot kampene. Det var et opplagt valg for oss å ville ha ham med videre, sier sportssjef Jostein Grindhaug.

Hornelands tidligere kontrakt hadde varighet ut 2019-sesongen.

(©NTB)