skotske skandalescener:

Manageren hånet publikum. Like etterpå lå han på bakken

Fem personer er arrestert etter skandalekampen mellom Hearts og Hibernian.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdagens Edinburgh-derby mellom serieleder Hearts og femteplasserte Hibernian endte 0-0, men vil bli husket for flere skandaløse hendelser:

  • Hibernian-manager Neil Lennon tok telling etter at han ble truffet i ansiktet av en pund-mynt. Like før hadde han hånet publikum fra sidelinjen.
  • Hearts-keeper Zdenek Zlámal ble slått i ansiktet av en bortesupporter.
  • To assistentdommere ble også truffet av objekter kastet fra tribunen.

Øverst ser du hendelsen der Lennon blir truffet av en mynt

Torsdag opplyste politiet at de har foretatt fem arrestasjoner i forbindelse med etterforskningen av hendelsene i kampen.

– En 25 år gammel mann er siktet for overfall på en assistentdommer. Vi har gjort totalt fem arrestasjoner. Vi ber de som så disse hodeløse handlingene om å kontakte politiet, sier politiinspektør Murray Starkey, ifølge Sky Sports.

– Jeg ga bare litt tilbake

Hibernian-manager Neil Lennon er en kontroversiell figur, som ofte får høre det fra tribunen fra fansen til motstanderlaget. Mot Hearts, en kamp der det var mange stygge taklinger og ett rødt kort, valgte han å gestikulere triumferende mot hjemmefansen etter at Hearts fikk en scoring annullert på overtid.

Det var like etterpå han gikk i bakken etter at han ble truffet i ansiktet av en pund-mynt, som ble kastet fra tribunen.

– Folk vil si at jeg egget opp publikum, men jeg ga bare litt tilbake etter all hetsen jeg hadde fått i løpet av 90 minutter. Han som kastet mynten på meg må ha litt penger, fordi det var et pund. Jeg håper jeg treffer ham en dag, for jeg likte det ikke i det hele tatt, sa Lennon etter kampen, ifølge BBC.

– Jeg er ganske sår. Jeg vet ikke hvor den ble kastet fra, men det var et bra kast. Han kan være med i VM i dart neste år. Jeg er rasende, for å være ærlig.

Manageren sa også at han håper Hibernian-supporteren som slo til Hearts keeperen blir funnet og arrestert.

Keeper Zlámal gikk ut på Twitter etter kampen og luftet sin frustrasjon.

– Alle vet hvem taperne var i går. Du slo meg i ansiktet. Jeg var OK, men jeg er lei meg for de personlige tragediene du har som gjør at du oppfører deg slik. Barna våre ser på kampene, og jeg er sikker på at de kan kjenne igjen de virkelige heltene.