RIK: Ferd-arvingen Alexandra Andresen er personen i Norge med fjerde høyest formue.
RIK: Ferd-arvingen Alexandra Andresen er personen i Norge med fjerde høyest formue. Foto: Instagram / @alexandraandesen

Alexandra (22) er landets yngste milliardær

Alexandra Andresen (22) er god for nesten syv milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skattelistene for 2017 ble offentliggjort av Skatteetaten klokken 7 onsdag morgen. Det betyr at det nå er mulig å sjekke hva folk tjente, hva de har i formue og hva de betalte i skatt i fjor.

Inntektene i skattelistene viser summen av skattepliktige inntekter minus berettigede fradrag. For formue er det den skattemessige verdien minus gjeld som vises. Dette gjør at enkelte kan ha en annen reell inntekt og formue enn det listene viser.

Helt på toppen av formuelisten for 2017 finner vi Kjell Inge Røkke, med en formue på over 20 milliarder. Men bare tre plasser bak, på fjerdeplass, ligger Alexandra Gamlemshaug Andresen.

Skattelistene:

  • Hver høst offentliggjør Skatteetaten tall for hva folk tjente, hva de har i formue og hva de betalte i skatt i fjoråret.
  • Når du har søkt opp en person eller en bedrift, får du informasjon om navn, fødselsår (organisasjonsnummer for bedrifter), postnummer og sted, skattekommune, nettoinntekt, nettoformue og skatt.
  • Frem til 2014 kunne du søke på folk uten at det ble registrert. Nå får personen du søker opp opplysninger om at du har søkt.

Hun er 22 år gammel, og er med det Norges yngste milliardær. I 2017 hadde Andresen en formue på nesten syv milliarder kroner. Inntekten er på 1.746 kroner, men så er det heller ikke en enorm inntekt som har ført henne inn i svimlende rikdom.

Norges fem rikeste personer:

Listen med id "17" har ingen data.

22-åringen er datteren til Johan H. Andresen, som eier et av Norges største private selskaper, Ferd. Andresen-familien har bygget opp sin enorme formue gjennom tobakkselskapet Tiedemanns.

Alexandra Andresen har også en søster, Katharina Andresen, som sitter på en tilsvarende formue. Katharina Andresen innehar tredjeplassen på listen over Norges rikeste.

Alexandra og søsteren Katharina Andresen i San Francisco:

Se dette innlegget på Instagram

Sister time in San Fransico💥

Et innlegg delt av Alexandra (@alexandraandresen)