VM-VINNER: Vincenzo Iaquinta (til venstre) spilte 40 landskamper for Italia. Han var en del av troppen som vant VM i 2006.
VM-VINNER: Vincenzo Iaquinta (til venstre) spilte 40 landskamper for Italia. Han var en del av troppen som vant VM i 2006. Foto: Fabrizio Giovannozzi

VM-vinner dømt til fengsel etter enorm mafiasak

Etter den massive rettssaken mot personer med tilknytning til mafiagjengen 'Ndrangheta, er Vincenzo Iaquinta dømt til to års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men den tidligere Juventus- og Italia-angriperen slipper etter alt å dømme å sone.

Etter italiensk lov, har han muligheten til å anke dommen to ganger før soningen bekreftes. Selv om så skulle skje, er det tvilsomt at Iaquinta må sone, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

38-åringen ble dømt i en omfattende rettssak der 148 personer måtte stå for retten, tiltalt for å ha tilknytninger til 'Ndrangheta – Italias kanskje rikeste og mektigste mafia.

Over 120 personer ble funnet skyldig i å ha tilknytning til mafiagjengen, melder BBC.

Blant dem var imidlertid ikke Iaquinta. Derimot ble han funnet skyldig i å ha overrakt sin far to våpen. På tidspunktet hadde faren rettslige restriksjoner, skriver den britiske avisen The Guardian.

VM-vinneren sa i sitt forsvar at han bare hadde oppbevart våpnene hos sin far fordi han var på flyttefot.

Iaquintas far, Giuseppe, ble på sin side dømt til 19 års fengsel. I hans tilfelle konkluderte retten med at han hadde tilknytninger til 'Ndrangheta.

Like etter domfellelsen, var en rasende Vincenzo Iaquinta klar i sin tale, ifølge The Guardian:

– Dere har ødelagt livet mitt bare fordi jeg er fra Calabria. Vi har ingenting med 'Ndrangheta å gjøre. Jeg ofres som en hund ... for ingenting.

Den beryktede mafiagjengen har sin rot i nettopp Calabria, en region helt sør i Italia. Etter hvert er den blitt enorm. Ifølge NRK, opererte 'Ndrangheta trolig i over 30 land i 2014. Året før skal de ha omsatt for nærmere 500 milliarder kroner.

Mafiaen beskyldes for å være en av verdens største innenfor narkotikasmugling, i tillegg til å være involvert i en rekke tilfeller av kidnapping, drap, gambling og lånehaivirksomhet, skriver statskanalen.

Iaquinta scoret seks mål fordelt på 40 landskamper for Italia. Han ble hentet til Juventus fra Udinese i 2007, og la fotballskoene på hyllen sommeren 2013.