Ifølge storavisen er EU og Storbritannia enige om viktige Brexit-betingelser
Ifølge storavisen er EU og Storbritannia enige om viktige Brexit-betingelser Foto: Tolga Akmen

The Times:

EU og Storbritannia enige om finanssektoren

EU og Storbritannia er enige om rammene for en avtale som vil sikre britiske finansselskaper fortsatt tilgang til EU-markedet etter brexit, melder The Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlerne er kommet fram til en tentativ enighet som dekker alle aspekter ved framtidig handel med tjenester, opplyser britiske regjeringskilder ifølge The Times.

Enigheten går ifølge avisa ut på at EU vil garantere britiske finansselskaper fortsatt tilgang til europeiske markeder så lenge britene regulerer finanssektoren på en slik måte at Storbritannias og EUs regler i det store og hele er likeverdige.

Enigheten vil inngå i en felles politisk erklæring om rammene for det framtidige forholdet mellom EU og Storbritannia. Denne vil ikke være bindende, men skal stake ut kursen for forhandlingene om en ny handelsavtale etter brexit.

Storbritannias statsminister Theresa May sa nylig at 95 prosent av skilsmisseavtalen med EU nå er klar.

Brexitminister Dominic Raab skrev i forrige uke et brev til Parlamentets brexitkomité der han anslo at avtalen kan være i boks innen 21. november.

Forutsetningen er at EU og Storbritannia klarer å komme til enighet om løsninger for grensa mellom Irland og Nord-Irland. Her har forhandlerne stått fast i månedsvis.

Storbritannia skal etter planen forlate EU den 29. mars ved midnatt norsk tid.

(©NTB)